Kilpailusäännöt

 

TuNL:n osallistumis- ja kilpailusäännöt:

 

Yleistä

* Turun Nappulaliiga ry. (TuNL) järjestää pelaajilleen erityyppistä pelitoimintaa.

* TuNL:n joukkueina voivat olla eri ikäryhmistä muodostuneet ryhmät: alue-, harraste-, haaste- sekä kilpajoukkueet. Lisäksi on erikseen koottuja tyttöjoukkueita sekä yhdistelmäjoukkueita yhteistyöseurojen kanssa.

* Joukkueet osallistuvat joko SPL:n järjestämiin tai TuNL:n järjestämiin omiin sarjoihin.

* Aluejoukkueet (alle 12 v.) pelaavat pääsääntöisesti seuran järjestämiä omia sisäisiä sarjoja.

* Turun kaupunki on jaettu alueisiin, joiden sisältä TuNL:n aluejoukkueet muodostetaan. TuNL:n johtokunta vahvistaa aluerajat ja voi tarvittaessa muuttaa niitä. Muutoksista ilmoitetaan TuNL:n nettisivuilla sekä muilla jaettavilla tiedotteilla esim. Perjantaiposti .

* Kaikki TuNL:n aluejoukkueet ovat oikeutettuja osallistumaan TuNL:n järjestämiin sarjoihin.

* TuNL vahvistaa vuosittain oman sarjatarjottimen, joka myötäilee SPL:n sääntöjä ja ohjeistuksia. Siinä määritellään sarjoihin osallistuvat ikäluokat, pelimuoto, peliaika, vaihtotapa, paitsiokäytäntö, kentän suositusmitat, maalien koko sekä pelipallon koko. Lisäksi maininnat erillismääräyksistä ja toimintaohjeista.

* Lisäksi pyritään järjestämään joka ikäluokkaan omat tasosarjat (Liiga ja Divari). Jos alueen jossakin ikäluokassa on yli 15 pelaajaa, on suositeltavaa ilmoittautua sarjaan kahdella tai useammalla joukkueella.

* Joukkueet ilmoittautuvat sarjoihin sähköisellä ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Lomakkeen kaikki kohdat tulee olla täytettynä.

* Pelaajille ei ole alaikärajaa, mutta joukkueita ei velvoiteta ottamaan kahta vuotta ikärajaa nuorempia pelaajia joukkueeseensa. TuNL suosittelee nuorimman ikäluokan aloitusiäksi eskarivuotta.

* Pelaajalle ei saa asettaa mitään taloudellisia velvoitteita TuNL:n kausimaksun lisäksi aluejoukkueeseen mukaan pääsyn edellytykseksi.

* Sarjoihin voidaan ottaa mukaan myös uusia joukkueita tai joukkueiden tasoluokitusta voidaan muuttaa. Tämä tapahtuu normaalisti kesätauon aikana TuNL:n toimistolta tulevien ohjeiden mukaisesti.

* TuNL tekee ilmoittautuneiden joukkueiden perusteella otteluohjelmat, sekä asettelee ottelut pelikentille.

 

Pelaajien edustusoikeus

* TuNL määrittää missä joukkueissa pelaajalla on edustusoikeus.

* TuNL:n joukkueissa voivat pelata kaikki tytöt ja pojat, jotka ovat maksaneet TuNL:n kausimaksun, ja näin rekisteröityneet TuNL:n jäseniksi. Rekiströityneille pelaajille TuNL hankkii SPL:n pelipassin.

* Poikien on pelattava pääsääntöisesti sen alueen joukkueessa, johon he asuinpaikkansa mukaan kuuluvat. Lisäksi heillä voi olla edustusoikeus esim. kilpa-, haaste-, ja harrastejoukkueisiin.

* Jos pelaajan omalla alueella ei ole ikäluokassa omaa joukkuetta , voi TuNL osoittaa pelaajalle pelioikeuden jonkun toisen alueen joukkueessa.

* Jos pelaaja kesken kilpailukauden muuttaa toiselle alueelle saa hän siirtyä uuden alueen joukkueeseen tai jatkaa vanhalla alueella. Jos hän on ollut rekisteröitynä pelaajana alueella, saa hän niin halutessaan jatkaa siinä joukkueessa koko nappulauransa. Mikäli pelaaja kuitenkin haluaa vaihtaa uuden asuinpaikan joukkueeseen, se rekisteröidään hänen pelaaja-alueeksi. (Muutos ilmoitus TuNL:n toimistoon).                                                                                                                                  

* Kaikista asuinpaikkaa tms. tapahtuvista muutoksista on tehtävä kirjallinen ilmoitus TuNL:n toimistolle pelaajarekisterin pitäjälle. Jos pelaaja muuttaa toiseen kuntaan, hän saa jatkaa pelaamistaan Turun Nappulaliigassa niin halutessaan.

* Mikäli pelaajan huoltaja valmentaa joukkuetta muulla alueella kuin he asuinpaikan mukaan kuuluisivat, saa lapsi pelata huoltajansa valmentamassa joukkueessa. Edellytyksenä on, että huoltaja osallistuu aktiivisesti valmennukseen ja on suorittanut SPL:n E-ja D-tason kurssin. Edustusoikeuden myöntää TuNL:n johtokunta.

* Pelaajalla on mahdollisuus pelata yli-ikäisenä aluejoukkueessa, jos TuNL on myöntänyt siihen luvan

* TuNL:n Johtokunnan tai -kilpailujaoston myöntämät poikkeusluvat ovat toistaiseksi voimassa olevia.

* Tytöillä ei ole varsinaisesti omaa aluejoukkuetta. Tytöille muodostetaan peliryhmät ja joukkueet mukana olevien pelaajien mukaan. Tytöt voivat pelata myös oman alueensa vuotta nuoremmassa tai oman ikäluokkansa poikajoukkueessa.

 

Alueiden pelitapahtumat ( TuNL:n sarjat)

* Otteluohjelmaan merkattu kotijoukkue (tai turnausmuotoisessa vastuualuejoukkue) nimeää ottelun pelinohjaajan.

* Mikäli joukkueilla on samanväriset peliasut, on vierasjoukkue velvollinen laittamaan päällensä erivärisen peliasun, esim. erivärinen peliliivi. Joukkueilla on oltava käytettävissä oman peliasun väristä poikkeava asuste, esim. peli-/harjoitusliivi.                                                             

* Vierasjoukkue toimittaa AINA kokoonpanoluettelon järjestävälle joukkueelle (alueelle) ennen ottelua!

 

Olosuhteet ja pelaajien varusteet

Vastuujoukkueen tehtävänä on kentän merkkaaminen ennen pelin alkua.

Vastuujoukkue huolehtii, että kentällä on aina seuraavanlainen ensiapuvarustus:

Puhdasta vettä ja pyyhkeitä (paperi tms.)

Sideharsoa, haavatyynyjä ja laastaria

Idealsiteitä

Kertakäyttöisiä kylmäpusseja

 

Pelaajien varusteet

Kaikkien pelaajien on käytettävä säärisuojia.

Säärisuojien on oltava kokonaan sukkien peittämät.

Pelikengissä ei saa olla vaarallisia teräviä ulokkeita tmv.

Maalivahdin pelipaidan värin on erotuttava muiden pelaajien paitojen väristä.