Hradecky NaperoGames pelataan viikonloppuna

6.6.2018

Turun Nappulaliigan Hradecky Naperogames pelataan viikonloppuna

 

Turun Nappulaliigan Hradecky NaperoGames on vuosittain ensimmäisenä kesälomaviikonloppuna pelattava Nappulaliigan nuorimpien ikäluokkien turnaustapahtuma. Turun Nappulaliigan Runosmäen alueen kasvatit, Hradeckyn veljekset toimivat turnauksen suojelijoina. Tapahtuman tulevat käynnistämään Matej ja Tomas Hradecky.

NaperoGames –turnausta on pelattu vuodesta 2000 asti. Turnaus on alusta asti ollut seuramme nuorimpien ikäluokkien pelaajille tarkoitettu turnaus.

Turnausviikonlopun tavoitteena on ollut järjestää pelejä nuorimmille pelaajille, pienemmillä kentillä, tarjota enemmän pallokosketuksia ja enemmän tilanteita pienille pelaajille. Sittemmin nappulasäännöt ovat muuttuneet, mutta NaperoGames on pitänyt pintansa seuramme pienten pelaajien omana turnaustapahtumana.
 

Ensimmäisenä kesälomaviikonloppuna 9.-10.6. pelattavaan turnaukseen osallistuu kaikkiaan 28 joukkuetta. Lauantaina pelaavat 2010 syntyneiden joukkueet, ja sunnuntaina päästään näkemään todellista futiksen iloa, kun seuramme nuorimmat 6-7 –vuotiaat, 2011, 2012 syntyneet pelaajat pääsevät vauhtiin.

Hradeckyn veljesten ja Nappulaliigan välinen yhteistyö alkoi keväällä 2016, kun Runosmäen alueen aktiivit järjestivät osana kaupunginosaviikkoja Runosmäen kirjastolla jalkapalloaiheisen näyttelyn Runosmäestä maailmalle. Runosmäen alueelta ammattilaiskentille ovat ponnistaneet Lukaksen lisäksi myös veljet Tomas ja Matej Hradecky, sekä Joni Kauko, Otso Virtanen ja Kaan Kairinen.

Keväällä 2016 antamassaan haastattelussa Lukas Hradecky kertoo aloittaneensa jalkapallon 6-vuotiaana yhdessä veljiensä kanssa. Maalivahtina pelaava Lukas Hradecky muistelee nappulavuosiaan mukavana aikana, ja erityisesti kaupparijoukkueen kanssa pelatut valtakunnalliset turnaukset ovat jääneet mieleen.
Nappulaliiga-vuosien merkityksellisyys ja mukavat muistot saivat Hradeckyn ryhtymään Nappulaliigan turnauksen suojelijaksi.

Nappulaliigan pelaajille Lukas lähettää terveisinään: ”Pidä hauskaa futiksen parissa, pelaa kavereiden kanssa, harrasta urheilua monipuolisesti, pidä kipinä futikseen hengissä!”

 

Lue myös 2016 tehdyt Runosmäen kasvattien haastattelut kokonaisuudessaan:

http://www.turunnappulaliiga.fi/aluejoukkueet/runosmaki/runosmaesta-maailmalle/