Seuratulkit aloittavat!

6.9.2019


Turun Nappulaliigan ensimmäiset seuratulkit aloittavat toimintansa.

Seuratulkki –nimitys on kehitetty kulttuuritulkki –käsitteen pohjalta. Seuratulkki on henkilö, jolla itsellään on vahva ymmärrys seuratoiminnasta ja joka pystyy ymmärtämään niitä kysymyksiä, joita lapsen harrastus urheiluseurassa saattaa vanhemmissa herättää. Seuratulkit kuvailevat ja havainnollistavat seuratoimintaa ja opastavat urheiluseuran toimintaan osallistumista ihmisille, joille seuratoiminta tai Turun Nappulaliigan toiminta on vieraampaa.

Seuratulkki opastaa ja ohjaa pelaajien vanhempia ja joukkueen toimijoita erilaisissa joukkueen toimintaan ja lapsen harrastukseen liittyvissä käytännön asioissa.
Miten käytetään Nimenhuutoa ja miksi?
Miten ilmoittaudutaan pelaajaksi ja miksi näin?
Millainen seura Turun Nappulaliiga on ja mitä tarkoittaa urheiluseuran toimintaan osallistuminen yleensä ja mitä se tarkoittaa meidän seurassa?

Kutsu seuratulkki käynnille erityisesti, jos tarvitset joukkueessasi apua esim. vanhempien ohjaamiseen ja opastamiseen liittyvissä asioissa.

Turun Nappulaliigan seuratulkit toimivat ensisijaisesti seuraavilla alueilla:

Marko Ruohola: Varissuo – Lauste – Pääskyvuori (marko.ruohola@gmail.com)

Tiina Koski: Runosmäki – Kärsämäki – Hepokulta (tiinaae.koski@gmail.com)

Tapio Peltomaa: Aunela – Pansio – Pohjola (tap.peltomaa@gmail.com)

Muita alueita seuratulkkaa tarvittaessa Marika.

Voit käyttää seuratulkin palveluita erityisesti tilanteissa, joissa ollaan perustamassa uutta joukkuetta, tai jos joukkueeseen on tullut tai tulossa uusia pelaajia. Tulkit ovat yhteydessä alueensa joukkueisiin ja tulevat tervehtimään – ole myös itse yhteydessä aina kun on kysyttävää!

Seuratulkkitoiminta on osa Turun Nappulaliigan kotouttamista edistävää seurakehityshanketta.
Kaksivuotisen seurakehityshankkeen tavoitteena Turun Nappulaliigassa on poistaa osallistumisen esteitä ja tehdä seuratoimintaa tutuksi erityisesti monikulttuurisilla alueillamme.

Saman hankkeen puitteissa olemme käynnistämässä Itä-Turun alueella tyttöjoukkueen toimintaa. Joukkueen ensimmäiset treenit pidetään Varissuolla Pelttarin kentällä maanantaina 16.9. klo 18-19.30.

 

Lisätietoa hankkeesta https://www.turunnappulaliiga.fi/?x254091=1299279