Mika Hemmilä – seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä

2.10.2019 klo 09:00


Turun Nappulaliiga on osa viiden seuran muodostamaa seurayhteisöä, joiden valmennusosaamista tukee ja kehittää Mika Hemmilä. Valmennusosaamisen kehittäminen tapahtuu yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköiden ja tutoreiden kanssa.

Turun Nappulaliigan lisäksi seurayhteisöön kuuluvat Turusta FC Inter, joka myös koordinoi hanketta, sekä lisäksi mukana ovat KaaPo Kaarinasta PiPS Piikkiöstä ja Piffen Paraisilta.

- Turussa seurakenttä elää jatkuvasti ja se asettaa haasteensa koko seurakentän toiminnalle, kuvailee Hemmilä työnsä haasteita.
- Sen vastapainoksi täällä on hyvää osaamista ja toimijoita jotka tekevät työtään hyvin.

Valmennusosaamisen kehittäjänä Mika Hemmilä työskentelee seurayhteisössä vuoden 2020 loppuun asti.
Kehittäjänä Hemmilä vastaa mm. yhteisön valmennuskoulutuksesta järjestämällä SPL:n koulutuksia sekä seurojen tarpeista räätälöitäviä seurojen sisäisiä koulutuksia. Tänä syksynä TuNL:n valmentajilla on jo ollut mahdollisuus osallistua mm. futisvalmentajan starttikoulutukseen sekä tulossa oleviin Ikävaihe- ja UEFA C-koulutuksiin.

Syksyn aikana alkavassa ikävaihekoulutuksessa käsitellään eri ikäkausina treenattavia keskeisiä asioita. Turun Nappulaliigan osalta koulutuksessa keskitytään nappulavaiheeseen, ikäkausiin 5-12 vuoden väliltä. Keskeisimpien harjoitteluteemojen lisäksi ikävaihekoulutuksessa pohditaan myös omaan valmentajuuteen liittyviä asioita.

SPL:n virallisten koulutusten lisäksi seuroissa järjestetään seurojen tarpeesta syntyviä koulutuksia, tarvittaessa vaikkapa sisäharjoitteluun tai harjoitusten suunnitteluun liittyvää koulutusta. Osa Hemmilän työajasta kuluu henkilökohtaisiin valmentajatutorointeihin. Tutor-käynneillä valmentaja saa vastauksia itselleen olennaisiin valmennusta koskeviin kysymyksiin.

Yhteistyö seurayhteisön valmennuspäälliköiden kanssa vie eteenpäin kaikkien seurojen valmennusosaamista. Yhteistyössä valmennuspäälliköiden kanssa jäsentyy kunkin seuran valmennusosaamisen kehittämistarve. Pääpaino voi olla joko valmennuskoulutuksessa tai valmentajien tutoroinnissa.
Turun Nappulaliiga on hyödyntänyt sekä koulutus- että tutorointimahdollisuutta. Lisäksi seurastamme muutamia valmentajia on valittu Hemmilän vetämään valmentaja-akatemiaan.

Hemmilä kannustaa kaikki valmentajia osallistumaan koulutuksiin:
- Valmentaessa herää paljon erilaisia kysymyksiä. Koulutuksiin osallistumalla saa vastauksia kysymyksiin: miten ja miksi. Jos mikään asia valmentamisessa mietityttää, kannattaa koulutuksiin osallistua. 
- Ihan pohjimmiltaan valmentamisessa on kyse lapsen tai nuoren kasvattamisesta liikunnalliseen elämäntapaan. Jalkapallotaidot ja kehittyminen pelaajana kasvavat tältä pohjalta, kuvailee Hemmilä.

-Todella iso hatunnosto ja arvostus kaikille teille jotka käytätte aikaanne lasten valmentamiseen. Arvostan suuresti kaikkia, jotka jaksavat luoda lapsille harrastamisen edellytyksiä, kiittelee Hemmilä.

 

 

Koulutuskysymyksissä ja tutorointia koskevissa asioissa tavoitat Mikan joko puhelimitse tai sähköpostitse:
Mika Hemmilä: 0405246487
mika.hemmila@fcinter.fi