Meidän seura on savuton ja päihteetön!

6.1.2020 klo 08:00

Turun Nappulaliiga on lasten ja nuorten oma seura. Me aikuiset toimimme kasvattajina ja esimerkkeinä liikunnallisesta ja urheilullisesta elämäntavasta seuramme pelaajille.

Lähtökohtaisesti kaikki toimintamme on savutonta ja päihteetöntä.
Joukkueiden toimihenkilöt ja pelaajien vanhemmat eivät käytä tupakkaa, nuuskaa tai sähkötupakkatuotteita harjoituksissa tai peleissä.
Kaikki harjoitus- ja pelitapahtumamme ovat myös päihteettömiä.

Tupakkatuotteiden (tupakka, nuuska, sähkötupakka) käyttö rajataan selkeästi pois harjoitus- ja pelialueilta, lasten näkymättömiin ja ulottumattomiin. Erityisesti joukkueen toimihenkilöt (valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat), jotka ovat säännöllisesti lasten ja nuorten kanssa tekemisissä, huolehtivat omasta savuttomuudestaan ja päihteettömyydestään seuramme kaikissa tapahtumissa.

Tupakkatuotteita käyttäviä aikuisia muistutetaan seuramme linjauksesta ja ohjataan selkeästi sivummalle.
Päihteiden vaikutuksen alaisena olevat aikuiset ohjataan pois tilanteesta.

Lasten ja nuorten kanssa käydään vuosittain pelisääntökeskustelu, jossa ikätason mukaisesti puhutaan urheilullisista ja liikunnallisista elämäntavoista.
Lasten ja nuorten pelisääntökeskustelussa pohditaan yhdessä joukkueen kanssa mm. oikeanlaista ravitsemusta ja sovitaan joukkueen peli- ja harjoitustapahtumien välipaloista ja juomista.

Turun kaupungin peruskouluissa kiellettiin syksyllä 2018 energiajuomien käyttö. Turun Nappulaliiga noudattaa samaa linjausta. Energiajuomat eivät toimi lapsilla ja nuorilla palauttavina juomina, vaan lisäävät osaltaan nestehukkaa. Energiajuomat eivät kuulu tapahtumiimme.


Pelisääntökeskustelussa erityisesti nuorten kanssa päätetään yhteisesti joukkueen savuttomuudesta ja päihteettömyydestä ja sovitaan seuraamuksista mikäli yhteisiä sääntöjä rikotaan.

 https://dopinglinkki.fi/sites/default/files/paihteeton_pelikentta_esite_print.pdf