Suomen Palloliiton ohjeistus koronavirukseen liittyen - päivitys klo 20.00

12.3.2020

PÄIVITYS TORSTAINA 12.3.2020 klo 20.00 Turun Nappulaliiga odottaa Suomen Palloliiton liittohallituksen linjausta seuroille ja ohjeistaa joukkueitaan perjantain 13.3. aikana. TOISTAISEKSI TOIMIMME oheisen SPL:n ohjeistuksen mukaisesti.

Suomen Palloliitto ohjeistaa seuroja ja joukkueita koronavirusepidemiaan liittyen

 

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu tällä hetkellä nopeasti, ja Palloliitto on päivittänyt koronavirustilanteeseen liittyvää ohjeistustaan seuroille ja joukkueille.

Seuroille ja joukkueille ei suositella tällä hetkellä matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin. Tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan.

Palloliiton kotimaan jalkapallotapahtumien osalta (maaottelut, leirit, muut tapahtumat ja kotimaiset kilpailut) tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja päätöksiä tehdään THL:n ja muiden viranomaisten suositusten mukaisesti.

YLEISIÄ OHJEITA

Lisäksi jokaisen vastuulla on korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä. Joukkueen yhteisissä tapahtumissa jokaisella pelaajalla tulee olla oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä. Harjoituksiin ja otteluihin ei tule mennä, jos on edes lieviä flunssaoireita. Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Palloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön. 

Suomen Palloliiton ohjeistus kokonaisuudessaan
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/paivitetty-ohjeistus-seuroille-koronavirusepidemiaan-liittyen

THL:n sivuilta löytyvät päivitetyt tiedot epidemia-alueesta. THL:n tiedotusta koronavirustilanteesta voi seurata täältä >>

Ulkoministeriön verkkosivuilta löytyvät uusimmat matkustustiedotteet. UM:n uusimmat matkustustiedotteet >>

 

Turun Nappulaliiga seuraa viranomaisohjeistusta ja Suomen Palloliiton ohjeistusta ja antaa tarvittaessa täsmennyksiä oman toimintamme osalta.

Seuran johtokunta ja toimihenkilöt seuraavat tilannetta ajantasaisesti ja tekevät seuran toimintaa koskevia päätöksiä viranomaisohjeistuksen mukaisesti.