Turun kaupungin täsmennettyjä koronalinjauksia

17.11.2020

Hyvät turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat!

Kiitos teille erittäin vastuullisesta ja kattavasta toiminnasta koronapandemian hillitsemiseksi.

Jotta tilanne pysyisi edelleen hallinnassa, suosittelemme, että myös kouluikäiset lapset käyttäisivät kasvomaskia sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana. Tämä tarkoittaa kaikkia liikuntapaikkojen tiloja: auloja, katsomoita, käytäviä sekä wc- ja pukuhuonetiloja.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita esimerkiksi kenttiä tai saleja liikuntasuorituksen aikana.

Maskien käyttösuositus alle 15-vuotiaille tulee voimaan välittömästi. Lapsen huoltaja voi tehdä päätöksen käyttääkö lapsi kasvomaskia vai ei. Vanhemman ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Kasvomaskin käyttöä ei myöskään edellytetä lapsilta, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Yli 15-vuotiailta edellytämme edelleen kasvomaskin käyttöä sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana.  

 

Sisäliikuntatiloihin saapuminen ja niistä poistuminen
Ryhmiä ohjeistetaan saapumaan sisäliikuntatilaan/-rakennukseen vasta oman vuoronsa alkaessa. Samoin liikuntatilasta/-rakennuksesta tulee poistua oman vuoron päättymiseen mennessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että aika liikuntatiloissa hieman lyhenee, mutta tällä tavalla kenenkään vuoroja ei tarvitse perua tai tehdä uusia vuoroja esim. 15 minuuttia lyhyempinä.

 

Toivomme myös muutosta lasten ottelutapahtumien yleisömäärään. Suosittelemme, että vanhemmat eivät enää osallistuisi katsojina ottelu- ja kilpailutapahtumiin ja seurat voisivat tarjota mahdollisuuden seurata tapahtumia videon välityksellä. Osa seuroista onkin jo toiminut niin ja kokemukset ovat olleet hyviä.

 

Kiitos yhteistyöstä koronan taltuttamiseksi!

 

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari, markus.kalmari@turku.fi, p. 040 033 44 53 Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi, p. 040 595 3682