Valtioneuvosto tiedotti to, 25.2 että Suomi ottaa maaliskuussa käyttöön järeämpiä rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttavat myös jalkapallo- ja futsaltoimintaan.

26.2.2021

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/uusilla-koronarajoituksilla-vaikutuksia-myos-jalkapallo-ja-futsaltoimintaan
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/uusilla-koronarajoituksilla-vaikutuksia-myos-jalkapallo-ja-futsaltoimintaan

Suomen Palloliiton sivuilta:

Yli 12-vuotiaiden jalkapallon harrastustoiminta keskeytyy leviämisvaiheen ja kiihtymisvaiheen alueilla. Futsalin alueellisissa sarjoissa kausi päättyy.

Valtioneuvosto tiedotti tänään torstaina, että Suomi ottaa maaliskuussa käyttöön järeämpiä rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttavat myös jalkapallo- ja futsaltoimintaan.

Maanantaina 8. maaliskuuta Suomessa alkaa kolmen viikon sulkutila, jolloin esimerkiksi yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Osa rajoitustoimenpiteistä on alueellisia ja astuu voimaan jo aiemmin.

ALAKOULUIKÄISTEN HARRASTUSTOIMINTA SAA JATKUA

Yli 12-vuotiaiden (yläkouluikäiset ja vanhemmat) harrastustoiminta jää valtioneuvoston uusien rajoitusten myötä tauolle viimeistään 8.3. mennessä kolmeksi viikoksi leviämisvaiheen ja kiihtymisvaiheen alueilla. Perustason alueilla harjoittelu on mahdollista, ellei viranomainen ole sitä kieltänyt. Harjoittelussa tulee tällöin noudattaa yleisiä terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita ja mahdollisia viranomaisten antamia määräyksiä.

Alakouluikäisten harrastustoiminta saa jatkua, mutta turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Mikäli harjoituksiin osallistuu sisätiloissa yli 10 henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, on pelaajien välisen etäisyyden oltava koko harjoituksen ajan yli 2 metriä. Alkuverryttely tulee suorittaa pääsääntöisesti ulkona tai kenttäalueen ulkopuolella.
Lasten ja nuorten harrastustoimintaa kaupunkien tiloissa tarjoavien toimijoiden on tehtävä tartuntalain mukainen kirjallinen suunnitelma lähikontaktien estämiseksi. Päivitetty terveysturvallisuuslomake toimitetaan toiminnan järjestäjälle täytettäväksi maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

FUTSALIN PÄÄSARJAT JATKUVAT – ALUEELLISISSA SARJOISSA KAUSI KESKEYTETÄÄN

Futsalin alueellisissa sarjoissa kausi keskeytyy. Sarjamaksujen osalta seuroilta veloitetaan vain suhteellinen osa pelatuista peleistä ja muista maksuista.

Naisten Futsal-Liigassa, Miesten Futsal-Liigassa, Naisten Futsal-Ykkösessä ja Miesten Futsal-Ykkösessä kausi jatkuu normaalisti Olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti. Nuorten P17 ja P19 Futsal-Liigojen pelaaminen on sallittua leviämisalueilla 8. maaliskuuta asti, elleivät paikalliset viranomaiset anna muita ohjeistuksia.

SUOMEN CUP JATKUU NORMAALISTI

Rajoitustoimenpiteet eivät vaikuta aikuisten kilpa- ja huippu-urheilutoimintaan. Suomen Cupin otteluissa noudatetaan tarkasti Olympiakomitean laatimia ohjeistuksia ja ne pelataan ilman yleisöä.

P17, P20 ja T18 SM-karsinnoista ja samojen sarjojen Ykkösissä kilpailutoiminta käynnistyy nykysuunnitelman mukaan huhtikuussa. Niiden toteuttamiseen liittyvistä muutoksista tiedotetaan erikseen.

HUUHKAJIEN KOTIPELI ILMAN YLEISÖÄ

Suomen miesten A-maajoukkue aloittaa MM-karsinnat Bosnia-Hertsegovinaa vastaan keskiviikkona 24. maaliskuuta Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

 

 

Linkki
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/uusilla-koronarajoituksilla-vaikutuksia-myos-jalkapallo-ja-futsaltoimintaan