Tyttöfutista Turun itä- ja länsiosiin

4.5.2021

Tuu mukaan tekemään turkulaista tyttöfutishistoriaa!

 

Turun Nappulaliiga yhteistyössä Filius&Filan ja Jussi Pajuniemen kanssa perustaa 2013–2014 syntyneille tytöille jalkapallojoukkueet Itä- ja LänsiTurkuun.

Joukkueet perustetaan Itä-Turkuun (Varissuo, Lauste, Pääskyvuori, Halinen ja Hannunniittu) ja Länsi- ja Pohjois-Turkuun (Runosmäki, Kärsämäki, Maaria -Paattinen, Pansio ja Hepokulta).

Pyrimme tavoittamaan alueilla asuvat lapsiperheet tarjoamalla harrastustoimintaa, johon voivat osallistua kaikki ikäryhmään kuuluvat tytöt. Tavoitteena on vakiinnuttaa joukkueiden toiminta hankekauden päättyessä innostamalla ja sitouttamalla pelaajat sekä heidän vanhempansa toimintaan ja sen kehittämiseen.

Hankkeen ensimmäisenä tehtävänä on auttaa lapsia kohtaamaan itsensä liikunnan ilon avulla. Tarkoituksena on luoda omaperäistä, yksilön ominaisuuksia vahvistavaa sekä uusia yhteyksiä luovaa toimintaa. Yhteisöllisessä jalkapallotoiminnassa lasta tuetaan kohtaamaan itsensä oman kehon, omien kokemusten sekä vastavuoroisen myötätunnon kautta. Toisena tehtävänä on opettaa lasta näkemään oma kulttuuri osana laajempaa yhteisöä. Lasta ohjataan asettumaan toisen asemaan, mikä auttaa hahmottamaan maailmaa eri näkökulmista. Lapsi harjoittelee kunnioittavaa käytöstä, turvallisuuteen vaikuttavia toimintatapoja sekä omien valintojen merkityksen tunnistamista.

Kolmantena tehtävänä on ohjata lasta ottamaan vastuuta harrastusympäristön ilmapiiristä, siisteydestä ja viihtyvyydestä. Lapsi osallistuu aktiivisesti yhteisön sääntöjen laadintaan ja toimintatapojen kehittämiseen. Luovien leikkien, pelien ja taitoharjoitusten avulla lapsi oppii ymmärtämään luottamuksen, sopimusten ja sääntöjen merkityksen. Lapsi harjoittelee päätöksen tekemistä, mikä synnyttää luottamusta osallisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja yhteisöllisyyteen.

Joukkueet kokoontuvat

Itä keskiviikkoisin 16:30-17:30 ja sunnuntaisin 12-13, Varissuolla, Pelttarin kentällä
Ensimmäinen kerta 16.5.2021

Länsi/pohjoinen kokoontuu keskiviikkoisin 18:30-19:30 ja sunnuntaisin  Hepokullan kenttä
Ensimmäinen kerta 16.5.2021

Yksittäinen harjoituskerta (60 min.) koostuu: 1) yhteisöllisestä hetkestä, jossa käydään läpi päivän tunnelmia; 2) luovasta yhteistoiminnasta ja liikunnallisista alkuleikeistä; 3) taidollisesta harjoituksesta; 4) pelaamisesta; ja 5) harjoituksen päättävästä yhteisöllisestä hetkestä.
Lisätiedot: Jussi Pajuniemi jussi@filiusfila.fi 0407241012