Kuluvan vuoden kuulumisia

27.6.2022


Turun Nappulaliigan kulunut kevät ja kesä ovat olleet menestyksekkäitä. 

Nyt kun valtaosa joukkueista on siirtynyt pariksi viikoksi kesälaitumille onkin hyvä tehdä pieni tilannekatsaus, mitä seurassa on tapahtunut vuoden ensimmäisellä puolikkaalla ja kuinka vanhemmilla edustusjoukkueilla on kulkenut piirisarjojen kevätkierroksella. 

 

Helmikuun lopulla aloitimme jo uusien joukkueiden perustamisen. Ensimmäinen uusi joukkue oli Maaria-Paatisten 2016-2017 joukkue, jossa on jo noin 30 pelaaja. Keväällä saatiin luotua uusia ikäluokan aluejoukkueita myös Hirvensaloon, Kärsämäkeen, Kupittaalle, Lausteelle, Linnaan, Runosmäkeen ja Peltolaan. 2015-2016 -syntyneille tytöille perustettiin myös oma joukkue. Joukkueet osallistuvat syyskierroksella meidän omaan sisäiseen sarjaamme useilla peliryhmillä.

 

Turun Erotuomarikerho koulutti huhtikuussa 40 uutta pelinohjaajaa. Kouluttajat kiittelivät suuresta määrästä koulutettavia ja aktiivisesta sekä innokkaasta ilmapiiristä. 

 

Naisten Futiskerho aloitti ensimmäisen toimintakautensa keväällä ja listalla on yli kolmekymmentä naista. Miesten edustusjoukkue rikkoo omia ennätyksiään toisella toimintakaudellaan kuudennessa divisioonassa. 

 

Kesän FDS/Aston Villa -leiri oli menestys. Leiri myytiin hetkessä täyteen ja saimme muutaman lisäpaikan halukkaille. Leiriläisiä oli kaiken kaikkiaan 70. Ennen kaikkea palaute leiristä oli positiivista ja leiri oli todella pidetty tapahtuma.

 

Kesäkuussa seura tuli julkisesti ulos tiedotteella kaupungin suuntaan halusta rakennuttaa oma jalkapallohalli Turkuun. Kesäkuun Valmentajan alkeiskurssille oli ilmoittautunut 20 junnuvalmentajaa, joista osa oli uusia valmentajia ja osalla oli jo muutaman kauden kokemus valmentamisesta.

 

Vanhemmat ikäluokkamme pärjäsivät mainiosti kevätkierroksella. Syyskierroksella 2007-, 2009- ja 2010-syntyneiden edustusjoukkueet pelaavat kaikki Liigassa, joka on korkein mahdollinen sarjataso kyseisille ikäluokille. 2009-syntyneet jatkavat kauttaan P13 jatkosarjassa ja 2007- ja 2010-syntyneet nousivat jännitävien vaiheiden jälkeen P15 ja P12 liigoihinsa. Seura on todella ylpeä, että kaikki vanhempien ikäluokkimme joukkueet pelaavat korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla.

 

Nyt pelaajat ja joukkueet saavat viettää ansaittua lomiaan. Toimistolla suunnitellaan syksyksi jo turnausta, uutta leiriä ja uusia joukkueiden perustamistapahtumia.

 

Oikein hyvää ja lämmintä jalkapallokesää toivottaa Turun Nappulaliigan toimisto ja koko johtokunta.