TuNL 2009:lle loistavasti 4. sija SM-lopputurnauksessa.

17.8.2022


Viime viikonloppuna pelattiin helteisessä Eerikkilässä  2009 -syntyneiden poikien SM-lopputurnaus, jossa Turun Nappulaliigan Kaupparin 09 -pojat olivat mukana.  Joukkueessa on myös pelaajia Naantalin VG:stä. Kiitos Naantalin VG:lle koko kauden hyvin toimineesta yhteistyöstä.

 

Turnaukseen osallistuivat keväällä Pohjoisen ja Etelän liigan parhaiten sijoittuneet 16 joukkuetta. Alkulohkossa oli kolme kovaa ottelua, joista TuNL voitti kaksi ja pelasi yhden ottelun tasan. Voitto tuli mm. Pohjoisen Liigan voittaneesta Oulun Herculeksesta. Tällä tuloksella puolivälierät odottivat ja vastaan asettui toinen turkulaisjoukkue FC Inter. Ottelu oli erittäin jännittävä, jossa oli derbyottelumaiseen tapaan myös paljon tunnetta mukana. Joukkue puhalsi hienosti yhteen hiileen, keskittyi omaan tekemiseensä ja luotti toisiinsa. Hyvällä hermojen hallinnalla pojat pitivät aikaisen 1-0 -johtonsa aina loppuvihellykseen asti ja eteni ainoana pääkaupunkiseudun ulkopuolisena joukkueena seuraavan päivän välieräotteluun.

 

Välieräottelussa vastaan asettui Gnistan, joka käänsi erittäin tasaisen ja kuumassa kelissä pelatun ottelun itselleen 1-0 -voitolla. Paikkoja maalintekoon oli, mutta ei ne ammattilaisetkaan joka paikasta palloa verkkoon laita, ja voitto meni vieraille. Pronssiottelussa pojat kohtasivat FC Espoon. Koko viikonlopun helteinen keli oli jo selvästi vienyt molemmista joukkueista parhaan terän ja ottelu päättyi piirun verran paremmin liikkuneen FC Espoon 2-0 voittoon.  

 

Joukkueen vastuuvalmentaja Juha Rannikko arvioi tapahtumaa:

- Kokonaisuudessaan tämä oli todella hieno turnaus meidän pelaajiltamme. Pelimme kehittyi jatkuvasti turnauksen edetessä vaikka viimeisessä pelissä alkoikin jo jaloissa painaa. Turnaukseen lähtiessä meillä oli tarkoitus harjoitella toista pelitapaa ja tässä asiassa mielestäni onnistuimme kiitettävästi. Kaikki pelaajat ja taustahenkilöt voivat olla ylpeitä omasta panoksestaan tämän joukkueen hyväksi.

Joukkue jatkaa tavoitteellista ja suunnitelmallista harjoittelua kolmesti viikossa. Pelit tulevat luonnollisestikin tähän päälle, joten joukkueella on tapahtumia neljästi viikossa.

-Yhdeksän pelaajaa aloittaa nyt yläasteen alussa vielä aamutreenit, joita on yhdestä kahteen kertaan viikossa, Rannikko kertoo.

 

Viikonlopun pelillisenä tuloksena oli siten koko Suomen mittakaavassa upea 4. sija! Monivuotinen yhteinen taival sekä poikien kesken että valmennuksen kanssa on mahdollistanut pitkäjänteisen ja pitkän aikavälin valmennuksen ja kehittymisen. Nyt, P13-ikäluokassa, tulos alkaa näkyä. Joukkue on teknisesti taitava eikä joukkue hävinnyt yhdellekään vastustajalle osaamisessa. Tästä kertoo myös se, miten joukkue oli toinen joukkue koko kevään aikana, joka pystyi nappaamaan yhden tasapelipisteen muuten voitosta voittoon kulkeneelta ja nyt Suomen mestaruutta juhlineelta HJK:lta. Tästä on joukkueen hyvä jatkaa syksyyn sekä tuleviin kausiin.

Kapteenina usean kauden toiminut Lauri Johansson kommentoi lopputurnausta ja joukkuetta:

- Pelit kulkivat nousujohteisesti ja joka pelissä paransimme pallollista pelaamista. Jokaisessa pelissä sai antaa kaikkensa, sillä kaikki joukkueet olivat todella hyviä. Joukkueen pelaamisesta olen tyytyväinen siihen, että pallonhallintaa saimme jokaisessa pelissä lisättyä. Meidän pelaajat antoivat kentällä kaikkensa ja siitä iso kiitos kaikille.

No mitä Lauri odottaa syksyltä?

- tiukkoja pelejä ja sitä, että turnauksen aikana opitut asiat siirtyvät sarjapeleihin. Kommunikaatio kentällä on meillä asia, jota voisi syksyllä kehittää. Myös uusia motivoituneita pelaajia saa tulla kokeilemaan meidän joukkueeseen, Lauri vinkkaa.

Viikonloppu sisälsi tietysti paljon myös koko joukkueen yhteistä tekemistä, kuten uimista ja frisbeegolffia, sillä joukkue on niin paljon enemmän kuin vain kentällä tapahtuva treenaaminen ja pelaaminen. 

 

TuNL 2009 aikoo kasvattaa pelaajamääräänsä. Joukkue etsii jokaiselle pelipaikalle motivoituneita ja kilpailullisia pelaajia, jotka haluavat harjoitella sekä kehittyä omalle huipulleen. Jos pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen harjoittelu kiinnostaa sinua, niin ota yhteyttä joukkueeseen. Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme www.turunnappulaliiga.fi

 

TuNL 2009 SM-lopputurnauksen otteluiden tulokset

 

Hercules YJ – TuNL/YJ                0-1

PK-35 – TuNL/YJ                         1-1

TuNL/YJ – OLS                            4-0

TuNL/YJ – FC Inter                      1-0

Gnistan – TuNL/YJ                       1-0

FC Espoo – TuNL/YJ                    2-0