TuNL Naiset aloittavat toimintansa.

7.10.2022

TuNL Naiset parin viikon takaisessa Leidi Cupissa.
TuNL Naiset parin viikon takaisessa Leidi Cupissa.

Naisten jalkapallo otetaan osaksi Turun Nappulaliigan tarjontaa. Naisten Futiskerho loi joukkueen toiminnalle loistavan pohjan. Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan pelaamaan.

TuNL Naiset osaksi Turun Nappulaliiga jalkapallotoimintaa syksyllä 2022.

 

Keväällä 2022 startattu Naisten Futiskerhon pilottijakso oli jättimenestys. Tämä oli aavistettavissa jo talvella, kun ilmoittautumisia toimintaan alettiin ottaa vastaan ja kyselyitä toiminnasta tuli vajaat sata. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät tuolloin mahtuneet mukaan.

Naisten Futiskerhon valmentaja Kiia Kauristo summaa nyt päättyvän pilottijakson tunnelmia:

- Aloitimme keväällä Peltolassa toimintamme seisoen hiljaa ringissä pienen jännityksen kera. Osa tunsi toisensa jollain tavalla mutta suuri osa oli aivan uusia kasvoja toisilleen. Tutustuimme toisimme kevään ja kesän aikana ja jännitys katosi. Nyt meillä on jo kesästä saakka ollut uskomattoman hieno joukkue kasassa. Treeneissä meillä on aina hauskaa, hyvä tsemppi ja kaikki selkeästi nauttivat ilmapiiristä ja joukkuekavereiden seurasta. Meillä on upeita naisia koko joukkue täynnä. Aikuisten naisten harrastejalkapallolle on selkeästi kysyntää Turun alueella ja sitä pyritty tarjoamaan.

Nyt toiminta muutetaan vastaamaan paremmin pelaajien toiveita. Kaiken tasoiset pelaajat ovat tervetulleita joukkueeseen. Futiskerhon 34 pelaajan joukossa on mm. liigakokemusta mutta myös nyt keväällä jalkapallon aloittaneita.

- Kaikki halukkaat pääsevät jatkossa mukaan. Osa pelaajista haluaa osallistua ensi kaudella sarjaan pelaamaan mutta osalle riittää ihan pelkkä harjoittelu. Mitään pelaamispakkoa meillä ei ole vaan jokainen pelaaja voi itse päättää mitä haluaa omalta jalkapalloharrastukselta, Kiia kertoo.

 - Sivusta seuranneena toiminta on ollut vähintäänkin erinomaisella tasolla. Toiminta on ollut juuri sellaista kuin osallistuneet pelaajat ovat toivoneet ja palaute vetäjistä sekä harjoituksista on ollut pelkästään positiivista. Kiia on tehnyt tällä saralla loistavaa työtä. On ollut hienoa nähdä kuinka Naisten Futiskerhosta kesän aikana on kasvanut jalkapalloon intohimoisesti suhtautuva joukkue. Olemme seurana tyytyväisiä sekä ylpeitä, että jatkossa meillä on tarjota pelipaikka myös naisille. Enää ei puhuta Naisten Futiskerhosta vaan Naisten joukkueesta, sanoo seurakoordinaattori Miika Weckman.

Naisten toiminta otetaan osaksi Turun Nappulaliigan toimintaa syksyllä 2022. Joukkueen toiminta on nyt avattu uusille pelaajille.  

- Joukkue harjoittelee ulkokaudella kahdesti viikossa ja talvella kerran viikossa viikonloppuna Raision LähiTapiola Areenalla loistavissa halliolosuhteissa. Tule mukaan kokeilemaan miltä meno vaikuttaa, Kiia vinkkaa.

Lue lisää toiminnasta TuNL Naisten sivuilta. Siirry sivulle tästä linkistä.