Yhteenveto Turun Nappulaliigan pelaamistapapalaverista 21.4.

22.4.2009

Turun Nappulaliigan pelaamistapapalaverissa käytiin läpi tulevan kesäkauden uudistuksia sekä kerrattiin vanhoja asioita.

Turun Nappulaliigan pelaamistapapalaveri 21.4.2009

Tilaisuuden aloitti Turun Nappulaliigan vt. toiminanjohtaja Teuvo Mäkinen. Turun Nappulaliigan kesäsarjaan on ilmoittautunut yhteensä 157 joukkuetta eri ikäryhmissä. Pelejä kevätkauden 3.5. - 15.6. aikana tullaan pelaamaan 490 kappaletta. Mäkinen painotti valmentajien ja toimihenkilöiden vastuuta tapahtumajärjestäjänä. Kotialueen joukkueen tulee huolehtia, että kenttä on asianmukaisesti piirretty pelin alkamisajankohtana. Lisäksi kyseinen aluejoukkue hankkii paikalle pelinohjaajan sekä huolehtii pelitapahtumien jälkeen tulosten ilmoittamisesta toimistolle. Tulosten ilmoittaminen tapahtuu tästä linkistä löytyvän lomakkeen kautta. Tulosten ilmoittaminen on tärkeää myös siksi, että Turun Nappulaliiga hyvittää aluejoukkueille tuomarimaksuja (02-00 ikäryhmät 4,50€ ja 99-98 ikäryhmät 6€/ottelu) palautettujen ottelutilastojen perusteella.

Sääntömuutoksia Nappulaliigan kesäsarjaan on tullut muutamia. Vanhimmissa -99 ja -98 ikäryhmissä on käytössä paitsiosääntö paitsioalueella. Lisätietoa paitsiosäännöstä löytyy tästä linkistä.

Nuorimmissa -02 ja -01 ikäryhmissä jatketaan talvisarjasta tuttua puoleen kenttään vetäytymissääntöä, kun pallo on vastustajan maalivahdin hallussa.

Teuvo Mäkinen painotti myös, jälleen kerran, asennetta peliohjaajia kohtaan. Tämän talven aikana on taas koulutettu liuta uusia peliohjaajia, jotka harjoittelevat ohjaamista nappulapeleissä. Sallitaan siis heillekin työrauha ja annetaan positiivista palautetta pelien tiimellyksessä. Uusi paitsiosääntö tulee olemaan erityisen haastava sääntömuutos nuorille peliohjaajille. Tästä syystä valmentajia, joukkueenjohtajia sekä vanhempia pyydetään asennoitumaan ymmärtävästi, että virheitä sattuu. Tämä on kuitenkin VAIN lasten hauska harrastus, myös peliohjaajille.

Turun Nappulaliigan osuuden jälkeen SPL:n edustaja Jukka Talja kertoi tulevan kesän naisten WEURO 2009 Euroopan mestaruuskilpailuista. Tapahtuman ympärillä tullaan järjestämään lukuisia erilaisia tapahtumia niin tytöille kuin pojille jalkapallon parissa. Tapahtumista tullaan tiedottamaan myös Turun Nappulaliigan joukkueita tulevan kevään ja syksyn aikana.

Paikalla esittäytyi myös Turun Nappulaliigan uunituore Fortum Tutor Heikki Suhonen. Tutor toiminnan ilmoittautuminen on käynnissä Turun Nappulaliigan toimiston kautta. Erityisesti pienimpien ikäryhmien vetäjille halutaan tarjota  mahdollisuus valmennuksen tukeen tutorin avulla. Toivottavasti siis kaikki valmentajat ymmärtävät tutorin arvon ja kutsuvat hänet tutustumaan harjoituksiin paikanpäälle. Tarkoituksena Turun Nappulaliigalla on mahdollistaa laadukas ohjaus myös aloitteleville valmentajille. Toiminnan tarkoitus ei ole missään nimessä arvostella kenenkään tekemisiä, ainoastaan avoin keskustelu toiminnan kehittämiseksi.

Tilaisuuden päätti FC Interin vamentaja kaksikko Job Dragtsma ja Jami Wallenius. Job piti tunnin tiiviin esitelmän lasten ohjaamisesta jalkapallossa. Tilaisuudessa käytiin läpi harjoituksen rakenteen suunnittelua sekä muutamia malliharjoituksia, siitä miten pelin- ja leikinomaisesti voidaan järjestää taitoharjoituksia. Filosofia molemmilla valmentajilla on, että oikea määrä pelaajia oikean kokoisella kentällä ja jonotusajan minimointi ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvän harjoituksen perusta. Tähän meidän kaikkien on helppo yhtyä.

Hata Laaksonen