Suomessa starttasi ainutlaatuinen juniorijalkapallo-ohjelma

12.5.2009


Suomen Palloliitto ja Fortum julkistivat tänään maanantaina 11.5.09 valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää juniorijalkapalloilijoiden valmennusta. Ohjelman avulla tavoitetaan kymmenientuhansien lasten valmentajat ympäri Suomen.

Tutorit tukevat valmentajia

Uuden ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien ohjaajien ja valmentajien taitoja ja antaa heille välineitä valmennustyöhön. Palloliitto on valinnut ja kouluttanut tutoreita, jotka tukevat ja ohjaavat nuorimpien lasten joukkueiden valmentajia henkilökohtaisesti heidän työssään. Kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat.

– Tutor-toiminnan avulla haluamme taata nuorimmille jalkapalloharrastajille laadukasta valmennusta sekä innostavan ja kannustavan harrastusyhteisön. Uskon, että ohjelma on menestys, sillä saimme tutoreiksi kovia konkareita eri puolilta Suomea, kertoo Palloliiton nuorisopäällikkö MarkoViitanen.

Finnair Stadiumilla pidetyssä julkistamistilaisuudessa juniorityön puolesta puhuivat Suomen jalkapallomaajoukkueiden päävalmentajat Stuart Baxter, Markku Kanerva ja Michael Käld. Tilaisuus huipentui heidän vetämiinsä harjoituksiin neljälle alle 12-vuotiaiden joukkueelle, jotka olivat saapuneet paikalle Turusta (Lausteen nappulat), Loviisasta, Kontulasta ja Espoosta. Paikalle oli saapunut myös ohjelman tutoreita muun muassa SM-tason kaikkien aikojen maalikuningas Heikki Suhonen ja entinen maajoukkuetähti Atik Ismail.

Palloliitto on suunnitellut Tutor-ohjelman lasten jalkapallovalmennuksen kehittämiseksi. Fortum lähti ohjelman päärahoittajaksi, sillä siinä yhdistyy Fortumin sponsoroinnille tärkeät teemat: läsnäolo, konkreettiset teot, ruohonjuuritason toiminta ja paikallisuus.

– Fortum haluaa tukea harrastusta, joka kantaa läpi koko elämän ja josta saa hyviä ystäviä. Tärkeintä on peli-ilo, mutta jos ohjelman kautta löytyy tulevaisuuden huippuja, emme pane pahaksemme, kertoo Minna Kalavainen Fortumilta.

http://www.fortumtutor.fi/

Kuvamateriaali median vapaaseen käyttöön ladattavissa alla olevasta linkistä. Lanseeraustapahtuman kuvat ladattavissa tänä iltana 11.5. kello 20 alkaen.

http://fortum.fi/document.asp?path=14020;14028;14029;14055;14098;14102;4381;47800

 

 TURUN SANOMIEN JUTTU 12.5.2009

TÄSTÄ

Ukkosmyrsky lopetti nappulaliigalaisten Baxter-harjoitukset

JARI WELLING

Turun Nappulaliigan 2000-01 syntyneiden Lausteen joukkue matkasi maanantaina Helsinkiin Palloliiton uuden tutor-ohjelman merkeissä harjoittelemaan A-maajoukkueen päävalmentajan Stuart Baxterin johdolla Töölön Pallokentälle.

Valitettavasti rankka ukkoskuuro aiheutti sen, että harjoitussessio jäi vain runsaan kymmenen minuutin pituiseksi. Baxter kuitenkin opasti poikia pitkään pukukopissa. Vaikka Baxter puhui englanniksi ja ruotsiksi, valmentajien tulkkauksen ansiosta nappulaliigalaiset pysyivät hyvin kärryillä.

- Minulle jäi mieleen Baxterin puheesta se, että häviön jälkeen ei saa näyttää kauan hapanta naamaa, kertoi 9-vuotias Arttu Laaksonen Turun Huhkolasta.

Arttua harmitti hieman se, että varsinainen harjoitus jäi niin lyhyeksi.

Palloliitto on uudessa ohjelmassaan valinnut eri puolille Suomea 41 tutoria, joiden tarkoituksena on tukea lasten valmennusta ja kehittää junioriseurojen toimintaa. Turun Nappuliigassa tutorina toimii pääsarjan kaikkien aikojen maalintekijä Heikki Suhonen.

- Tässä nyt Helsingissä mukana olevassa ryhmässä on 18 poikaa ja kolme valmentajaa. Tässä joukkueessa on mukana myös paljon maahanmuuttajia, joten samalla tässä tuetaan Palloliiton Rasisti on reppana -kampanjaa, kertoi Suhonen.

Suhonen ei ole aiemmin ollut ohjaamassa yhtä nuorta ikäluokkaa, jos poislasketaan hänen oma poikansa ja tyttärenpoikansa.

- En varsinaisesti vedä treenejä, vaan pääasiassa seuraan valmentajia. Tässä joukkueessa he ovat Harri Laaksonen ja JP Perälä. Minulla on yhteensä 27 joukkuetta seurattavana. Se on aika iso määrä, kun koko Turun Nappulaliigassa on 157 joukkuetta, totesi Suhonen.

Suhonenkin harmitteli sitä, että ukkosmyrsky pilasi mielenkiintoisen matkan Helsinkiin.

- Olimme päässeet vasta ensimmäiselle rastille neljästä, kun oli pakko lopettaa. Tuollaisessa salamoinnissa olisi kuitenkin ollut vaarallista jatkaa, harmitteli Suhonen.

Suhosen lisäksi vanhoista pelaajalegendoista tutorina toimii mm. Atik Ismail, joka hänkin oli Töölön Pallokentällä paikalla. Palloliiton tutor-ohjelma on monivuotinen ja sen talous on turvattu kotimaisen energiayhtiön avulla.

Julkaistu 12.5.2009 2:31:36Lisätietoja: http://www.fortumtutor.fi/