Fortum Tutor –ohjelma vuodelle 2010 käyntiin

19.3.2010


Erinomaisen vastaanoton saanutta Palloliiton ja Fortumin Fortum Tutor –ohjelmaa on laajennettu alkaneelle vuodelle ja ohjelman toinen kausi polkaistaan käyntiin 19.–20.3. Espoossa järjestettävällä koulutustilaisuudella.

”Peli-ilon puolesta”

 

Palloliiton ja Fortumin vuonna 2009 startannut Fortum Tutor -ohjelma on osunut maaliinsa. Palaute junioripalloilijoiden valmennuksen kehittämiseen tähtäävästä ohjelmasta on ollut poikkeuksellisen positiivista. Tänä vuonna seurojen ja tutoreiden määrää nostettiinkin merkittävästi. Ohjelmaan valittiin mukaan yli 100 seuraa ja 62 tutoria ympäri Suomea.

 

Fortum Tutor -ohjelman avulla valmentaja saa kaipaamansa konkreettisen tuen ja avun valmennuksen kehittämiseen, kun tutor vierailee useamman kerran kauden aikana joukkueen harjoituksissa. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille tarvittavat työvälineet ja taidot, jotta he jaksavat jatkaa valmentamista pitkäjänteisesti. Fortum Tutor-toiminnan kautta tavoitetaan valtakunnallisesti yli 2000 lasten valmentajaa yli 100 seurassa.

 

- Meille on tärkeää, että harrastus lähtee alusta asti etenemään oikein sekä lapsilla että valmentajilla. Lapsi on parhaassa oppimisiässä 5-11-vuotiaana, joten haluamme nostaa toiminnan laatua niin, että lapset oppisivat harrastuksessaan enemmän ja sitä kautta saisivat siitä enemmän iloa, Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen sanoo.

 

Palloliitto panostaa tutoreiden koulutukseen. Ohjelman toinen kausi käynnistyy 19.-20.3. pidettävällä koulutustilaisuudella, jossa kouluttajina toimivat mm. Coerver Euroopan tekninen johtaja Brad Douglas, kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä sekä pitkän valmennusuran tehnyt Palloliiton emeritusvalmennuspäällikkö Jyrki Heliskoski.

 

Turun Nappulaliigan tutoreina toimivat kaudella 2010 Janne Virtanen ja Tapio Harittu. TuNL tiedottaa Fortum Tutor-toiminnasta tarkemmin ensi viikolla1

 

Fortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin yhdessä käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka tärkein tavoite on taata jokaiselle suomalaiselle jalkapallojuniorille osaava ja kannustava valmentaja.

 

Tutor on 5-12-vuotiaiden lasten valmentajan henkilökohtainen sparraaja. Hän auttaa valmentajaa kehittämään omia taitojaan. Jalkapalloilullisten taitojen lisäksi valmentaja saa tutorilta tukea lasten ohjaamisessa.