Operaatio pelisäännöt 2011

9.3.2011


TuNL:n joukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua joukkueelleen Pelisäännöt: 1. Vanhempien ja joukkueenjohdon välille. 2. Pelaajien ja joukkueenjohdon välille. Huom! Pelisääntöjen teko on edellytys sarjoihin osallistumiselle.

Operaatio pelisäännöt 2011

 

TEEMANA VUONNA 2011 ON LASTEN JA NUORTEN KOKONAISLIIKUNNAN MÄÄRÄ

Jalkapallojoukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua Pelisäännöt. Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä on tutkimuksien mukaan huolestuttava. Vuonna 2011 kaikki joukkueet ja vanhemmat haastetaan pohtimaan Pelisääntökeskusteluiden yhteydessä omien juniorien liikunnan määrä ja sen merkitystä. Vuoden 2011 teemasta ja keskustelun aiheista lisää täältä.

Lisäksi joukkueissa tulee keskustella kotitehtäväkulttuurista. Harjoitusjaksojen teemojen aktiivinen harjoittelu vapaa-ajalla lisää harjoitus- ja liikuntamääriä huomattavasti. Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun http://www.kuukaudenkikat.fi/

Jalkapallojoukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua Pelisäännöt:
1. Vanhempien ja joukkueenjohdon välille
2. Pelaajien ja joukkueenjohdon välille 

Vanhempien ja joukkueenjohdon pelisäännöt lähetään sähköisesti Turun Nappulaliigan nettisivujen kautta. Pelisääntöjen lähetys oikeuttaa joukkueen osallistumisen Nappulaliigan järjestämiin sarjoihin. Pelaajien ja joukkueenjohdon väliset pelisäännöt tulostetaan ja jaetaan allekirjoitettuna jokaisen pelaajan kotiin. 

Pelisääntöjen sähköinen täyttö!

Pelisäännöt on palautettava sähköisellä lomakkeella viimeistään 30.4.2011 mennessä.

Huom! Pelisääntöjen teko on edellytys sarjoihin osallistumiselle.

Pelisäännöt ovat yhdessä sovittuja joukkueen toiminnan ohjenuoria. Tavoiteena on, että jokainen pelaaja ja vanhempi osallistuu Pelisääntöjen laatimiseen ja asiaan paneudutaan huolella. Jokainen Pelisääntöjen tekoon  osallistunut vanhempi, pelaaja ja taustahenkilö hyväksyy säännöt allekirjoituksellaan ja tämän jälkeen säännöt kopioidaan ja jaetaan jokaisen pelaajan kotiin. Huolella laadittuihin Pelisääntöihin on hyvä palata kauden aikana mahdollisten ongelmatilanteiden yhteydessä ja katsoa mitä yhdessä sovittiinkaan esimerkiksi peluuttamisesta tai kielenkäytöstä kentän laidalla.

TuNL ehdottaa joukkueen huomioivan pelisääntökeskusteluissaan ainakin seuraavat asiat:

Vanhempien pelisääntökeskustelut:

- Vanhempien ja toimihenkilöiden roolit joukkueessa

- Toiminnan tarkoitus ja lapsilähtöisyys

- Kasvatukselliset arvot

Suvaitsevaisuus

Kielenkäyttö

- Turnaukset, sarjat ja peluuttaminen

Pelaajien pelisääntökeskustelut:

- Yksilöllisyys ja tasavertaisuus joukkueessa

- Kasvatukselliset arvot

- Suvaitsevaisuus

- Kielenkäyttö

- Peluuttaminen, harjoitus- ja ottelukäyttäytyminen

- Poissaoloista ilmoittaminen

- Varusteista huolehtiminen