Turun Pallokerhon ja FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu.

20.1.2011

Tulevana lauantaina 22. tammikuuta 2011 kello 15:00 alkaen pelataan hyväntekeväisyysottelu Caribian 994-areenalla. Tilaisuuden pääsylipuista tulevat mahdolliset tuotot ohjaataan lyhentämättömänä Turun Nappulaliigan jalkapallojoukkueelle.

Kaikki Nappulahenkiset katsomaan ottelua.

 

Suomen Palloliiton alaista futsal-liigaa pelaava Turun Pallokerhon edustusjoukkue pelaa tulevan vuoden neljäntenä lauantaina hyväntekeväisyysottelun, tuolloin jo Veikkausliigakauteen valmistautumisensa aloittanutta FC Interin jalkapallomiehistöä vastaan.

Hyväntekeväisyystapahtuman järjestäjänä toimii FC Inter Turun epävirallinen kannattajaryhmä Armada joka myös samalla omalta osaltaan aloittaa valmistautumisensa tulevaan Veikkausliigakauteen.

Tällä hetkellä Futsal-liigan neljättä sijaa hallussan pitävä Turun Pallokerho sekä viime kauden Veikkausliigan kutonen FC Inter eivät ole ymmärrettävistä syistä aiemmin kohdanneet toisiaan futsalin merkeissä, mutta joukkueiden pelaajat ovat silti toisilleen tuttuja myös näiltä kentiltä. FC Interin riveistä löytyy muun muassa aiemmin vielä futsalia pelatessaan Kerhoa edustaneet Mika Mäkitalo, sekä Suomen futsalmaajoukkueeseenkin aikoinaan noussut ex-Kerhopeluri Henri Lehtonen.

Tilaisuuden sisäänpääsylipuista kertyvät tuotot ohjataan lyhentämättöminä Turun Nappulaliigan ja Turun AMK:n toimintaterapeuttiopiskelijoiden erityislasten jalkapallojoukkue -projektiin.

Terveysliikunta lisää osoitetusti niin fyysistä, psyykkistä kuin sosiaalistakin terveyttä. Lasten ja nuorten kohdalla erityisen tärkeää on liikunnan säännöllisyys, monipuolisten liikuntataitojen saaminen ja myönteinen liikuntakokemuksien hankkiminen. Sopiva liikunta tukee lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua sekä kehitystä moni eri tavoin.
Kokeileminen ja kokeminen on aivan olennainen osa lapsen kehittymistä ja kasvamista.
Erityisliikunnalla (soveltavalla liikunnalla) johon tapahtumallamme yritämme kerätä pelimerkkejä, tarkoitetaan sellaisten ihmisten liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai heikentyneen sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaa ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja aivan erityistä osaamista.
Jokaisella lapsella tulee näkemyksemme mukaan olla mahdollisuus osallistua yhteiseen toimintaan, tarvittaessa vaikka tarkoituksen mukaisella tuella.
Tasa-arvoisuus on myös urheilussa tärkeää, ja mielestämme erityislapsenkin tulee saada osallistua yhteisiin toimiin. Ihmisen arvo ole kiinni hänen toimintakyvystään, vaan jokaisella ihmisellä on oikeus kuulua ja tuntea kuuluvansa yhteisöön ja olla osa sitä.

Liikunta vaikuttaa tutkitusti erityisryhmiin kuuluvien ihmisten elämänlaatuun, terveyteen ja toimintakykyyn merkittävästi. Liikunta voi myös parhaassa tapauksessa myös ehkäistä erityisryhmiin kuuluvien henkilöiden eristäytymis- ja syrjäytysmisvaaraa.
Harrastuksen mukanaan tuoma ystäväpiiri kehittää lapsen sosiaalisia taitoja, ja toisaalta tuo etäisyyttä vanhempiin jota lapsi kasvaessaan kiistatta tarvitsee.

Erityislapsilla on vähemmän mahdollisuuksia ja todennäköisesti enemmän vaikeuksia suorittaa toiminnallisia roolejaan. Lasten erityisryhmien avulla pyritään mahdollistamaan se että lapset, jotka eivät pysty osallistumaan esimerkiksi normaaliin jalkapallotoimintaan, saavat kuitenkin kokea ikätasolleen ominaisia rooleja.

Edellä muutamia syitä siihen, miksi Interin kannattajaryhmä Armada ja ottelussa pelaamaan tulevat joukkueet kokevat asian tärkeäksi, ja haluavat omalla panoksellaan auttaa kyseisen projektin toteutusta.

Interin kannattajaryhmä Armada toivottaa kaikki futsalin ystävät tervetulleiksi 22.01.2011 Turun Pallokerho ja FC Inter Turun väliseen futsalkamppailuun. Caribian 994 hallissa (Kongressikuja 1) pelattava ottelu alkaa kello 15:00. Pääsymaksu tapahtumaan on 5 euroa yli kymmenvuotiailta. Alle kymmenvuotiaille olemme antaneet vapauden päättää itse sisäänpääsynsä hinnasta.

Tule mukaan kokemaan elämyksiä tämän nopean pallopelin ja näiden upeiden joukkueiden parissa. Futsal on parasta paikan päällä.

Lisätietoja tapahtumasta sähköpostiosoitteesta: interinkannattajat@gmail.com