Auta valmentajia tuntemaan paremmin lapsesi

29.6.2011


Valmentajien ja muiden joukkueen aikuisten tulee tuntea lapsen persoonaa, liikkumisen arkea, kaverisuhteita ja ajatuksia harrastuksesta. Yksilön kehittäminen on yhteistyötä, joka toimii parhaiten kun valmentajat ja vanhemmat puhaltavat yhteen hiileen.

Fortum Tutor -ohjelmassa on otettu käyttöön uusi nettityökalu pelaajan tuntemuksen lisäämiseksi. Työkalun käyttöä suositellaan juniorijoukkueille kautta maan.


Yksilöllinen valmentaminen vaatii hyvää pelaajan tuntemista

Fortum Tutor -ohjelma tarjoaa uuden työkalun, jonka avulla autamme valmentajaa tekemään työnsä paremmin. Loppupeleissä kaikki hyötyvät, kun treenit ovat yksilöä huomioivia, tehokkaita ja palkitsevia. Tavoitteena ovat paremmat treenit ja peli-ilo! Uuusi työkalu on tarkoitettu kaikille juniorijoukkueille.

Miten Tunne pelaajasi -lomake toimii?

Joukkueenjohtaja ja valmentaja pyytävät vanhempia täyttämään netissä olevaan  lomakkeeseen tiedot omasta lapsesta ja pyytyvät heitä lähettämään tiedot joukkueenjohtajalle ja valmentajalle. Lomake lähetetään pdf -muodossa ja siinä on vain ne tiedot, jotka vanhemmat haluavat lapsesta ja perheen toiveista kertoa.

Tunne pelaajasi -lomake.

Kasvokkain tapahtuvan vuorovaikutuksen tueksi

Uuden työkalun tarkoitus on tukea kasvokkain ja vanhempainpalavereissa tapahtuvaa vuorovaikutusta. Seuravalmentajilla ei ole välttämättä aikaa käydä kahdenkeskisiä keskusteluja kaikkien perheiden kanssa, kuten koulussa opettajilla on. Mikäli siihen on aikaa, niin lomake toimii myös siinä hyvänä tukilistana.

Kuinka moni valmentaja tai joukkueenjohtaja tietää kuinka paljon lapsi jännittää esimerkiksi pelejä ja turnauksia? Kuinka moni tietää lasten parhaita kavereita ja niiden  merkitystä harrastusmotivaatiolle?  Hyvä valmennus tutustuu lapseen yksilönä ja ottaa asioita huomioon valmennuksessa.

Lisätietoa ja kehitysajatuksia

Nuorisopäällikkö: marko.viitanen(a)palloliitto.fi