Tiedote 7.9.2011

7.9.2011

FC Inter ja Turun Nappulaliigan Kaupparitoiminta (-01) yhteistyöhön Sami Hyypiä Akatemian osalta

Lehdistötiedote 7.9.2011

 

 

FC INTER ja TURUN NAPPULALIIGAN KAUPPARITOIMINTA YHTEISTYÖHÖN SAMI HYYPIÄ AKATEMIAN OSALTA

 

FC Inter ja Turun Nappulaliiga ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on luoda Suomen Palloliiton strategian mukainen huippujalkapalloon tähtäävä polku lahjakkaille junioripelaajille.

 

FC Inter varmistaa yhteistyösopimuksen turvin pääsynsä Suomen Palloliiton alaiseen Sami Hyypiä Akatemiaan. Sami Hyypiä Akatemia keskittyy erityisesti huippu-urheilun vaatimusten mukaisen jalkapallotoiminnan kehittämiseen lapsesta aikuiseksi. Akatemian toiminta perustuu Suomen Palloliiton ja Eerikkilän Urheiluopiston strategioihin sekä jalkapallon lajiprosessiraportointiin.

 

Akatemia-toiminta koskee ensimmäisessä vaiheessa poikaseurojen osalta 2001, 2000, 1999 ja 1998 syntyneitä pelaajia. Turkulaisesta seuratoiminnan ikäryhmärakenteesta johtuen, FC Interillä ei ole omaa ryhmää 2001 syntyneille pojille. Yhteistyösopimus mahdollistaa näin ollen FC Interin osallistumisen Sami Hyypiä Akatemia toimintaan ja Turun Nappulaliigan lahjakkaiden pelaajien pääsyn osalliseksi kyseisestä toiminnasta.

 

Yhteistyö toteutetaan siten, että FC Inter nimeää valmentajan mukaan Turun Nappulaliigan 2001-syntyneiden poikien Kaupparitoimintaan. Hän puolestaan vastaa Sami Hyypiä Akatemia-projektiin osallistumisesta.

 

Yhteistyösopimus turvaa samalla, että myös lahjakkaimmilla 2001-syntyneillä pojilla on edelleen mahdollisuus olla mukana Turun Nappulaliigan alue- ja kaupparijoukkuetoiminnassa. Valittavalla ryhmällä on näin ollen Turun Nappulaliigan toiminnan lisäksi mahdollisuus päästä mukaan Sami Hyypiä Akatemia-toimintaan jo sen ensimmäisessä vaiheessa FC Interin kautta.

 

Lisätietoja:    FC Inter                                                    Turun Nappulaliiga

junioripäällikkö                                         Puheenjohtaja

Pasi Hyvätti 050-5509363                       Harri Laaksonen 044-0456191