Juha Lipponen ja Pauli Koski TuNL:n uudet Fortum tutorit

20.1.2012


Kokeneet valmentajat Juha Lipponen ja Pauli Koski on valittu Turun Nappulaliigan Fortum tutoreiksi kaudelle 2012.

Fortum Tutor -ohjelmalla parempia valmentajia ja lisää peli-iloa!


Palloliiton ja Fortumin Fortum Tutor -ohjelma on osunut maaliinsa. Palaute junioripalloilijoiden valmennuksen kehittämiseen tähtäävästä ohjelmasta on ollut poikkeuksellisen positiivista. Tänä vuonna Fortum Tutor-ohjelma jatkaa aikaisempaakin vahvemmalla miehityksellä.


Viime keväänä käynnistyneen valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien ohjaajien ja valmentajien taitoja. Palloliiton viime kaudelta keräämästä palautteesta käy ilmi, että peräti 77 prosenttia mukana olleista valmentajista ja ohjaajista koki tutoroinnin hyödylliseksi tai erittäin hyödylliseksi. Melko hyödyllisenä tutorointia piti viidennes vastaajista. Vastauksista voidaan päätellä, että tutor-ohjelmalle on ollut valtava tilaus.

Lasten valmentajana toimivat usein pelaajien vanhemmat, joilla ei ruuhkavuosien keskellä löydy aikaa valmennuskoulutukseen. Fortum Tutor -ohjelman avulla valmentaja saa kaipaamansa tuen ja avun joukkueen harjoituksissa, joissa hän muutenkin on paikalla. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille tarvittavat työvälineet ja taidot, jotta he jaksavat jatkaa valmentamista pitkäjänteisesti.

Tutor-toiminnan avulla halutaan taata kaikille lapsille innostava harrastusympäristö ja osaava valmentaja. Kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat, ja erityishuomio ohjelmassa on 5–8-vuotiaissa. Ohjelman sisällöllinen vastuu on Palloliitolla, Fortum puolestaan rahoittaa ohjelman. Tutor-toiminnan kautta seurat saavat motivoituneempia valmentajia ja ennen kaikkea lapset saavat harjoittelusta enemmän irti. Seuran oman tutorin kautta hänen osaamisensa leviää myös seuran muiden valmentajien käyttöön. Seura voi myös innostaa jo jalkapalloilun parista vetäytyneitä osaajia takaisin, koska tutor-toiminta ei ole yhtä sitovaa kuin yksittäisen joukkueen valmentaminen.