Käy tutustumassa treenivinkkeihin!

2.5.2012

Treenivinkkipankissa on työkaluja kauden suunnitteluun ja vinkkejä harjoituksiin.

http://www.turunnappulaliiga.fi/valmentajille/treenivinkit/

 

Ennen suunnittelun aloittamista kannattaa tutustua Turun Nappulaliigan valmennuslinjauksiin ja  Palloliiton valmennuslinjaan. Valmennuslinjasta saat suuntaviivoja ikävaiheen valmennuksellisiin pääsisältöihin ja harjoituskerran rakenteeseen.

1. Kirjaa valmennusryhmäsi kanssa oppimisen tavoitteet kaudelle ja jaksoille.

2. Suunnittele ensin vuoden pääteemat ja jaksota harjoittelu 1-3 kuukauden jaksoihin.

Kausisuunnitteluun saat apua tarvittaessa TuNL:n valmennuspäälliköltä. Mikäli joukkueenne on Fortum Tutor -ohjelmassa, myös tutor voi auttaa kauden suunnittelussa.

>> Voit hyödyntää ikävaiheiden vuosisuunnittelupohjia, jotka ovat exel –taulukkoja.

3. Suunnittele harjoituskerta

Kokonaisuuden suunnittelun jälkeen voit rakentaa harjoitteista yhden harjoituskerran. Suosittelemme, että samaa harjoituskertaa tehdään pienellä hienosäädöllä ainakin 2 kertaa peräkkäin.

Kun rakennat yhden harjoituskerran, pyri rajaamaan opetettava asia 1-2 asiaan/harjoituskerta. Kun toistat sitä riittävän monissa jaksoissa ja vuosien aikana eri tavoin, oppiminen edistyy tehokkaasti.

4. Seuraa kehitystä

Yksilölliset ja joukkuekohtaiset tavoitteet kehitykselle tuovat toimintaan jäntevyyttä, oppiminen edistyy ja peli-ilo kasvaa!

Muuta huomoitavaa:

Esimerkkiharjoitteisiin on kirjattu kunkin harjoitteen pääteema. Huomioi kuitenkin, että useat harjoitteet harjoituttavat jalkapallon monia osa-alueita. Jos olet ennakkoon miettinyt mitä haluat pelaajiesi oppivan, niin esimerkkiharjoitteiden hyödyntäminen on tehokkaampaa ja monipuolisempaa. Muista myös, että sinä voit hyvinkin soveltaa ja kehitellä harjoitteita toimivimmiksi ja löytää muista lähteistä vielä parempia harjoitteita.

Treenivinkit on jaoteltu aihealueittain. Harjoitteiden soveltuvuutta eri ikävaiheille on arvioitu, mutta se on vaikeaa, sillä monet harjoitteet sopivat sovelletusti lapsille ja aikuisille.

Vinkit ja työkalut ovat Palloliiton U12 työryhmän (TuNL valmennuspäällikkö mukana) työn tuloksia, ne ovat vapaasti hyödynnettävissä ja edelleen kehitettävissä.

Vuosisuunnittelupohjat >>

Treenejä >>