Keväinen tervehdys!

29.4.2013


Arvoisa Nappulaliigalainen,

Talvi alkaa pikkuhiljaa lopullisesti väistyä ja koittaa jalkapallon täyteinen kesä. Lähes 1700 innokasta Nappulaliigalaista pääsee jälleen valloittamaan ulkokentät kuningaslajin parissa. Näin kauden alussa onkin jälleen tärkeää palautella mieliin mikä toiminnassamme oikein on tärkeintä.

Toiminnan keskiössä on aina lapsi. Kaikki toimintamme on lapsilähtöistä ja tarjoaa jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden olla oman elämänsä messi tai ronaldo. Lapset leikkivät, urheilevat ja ennen kaikkea pelaavat jalkapalloa sen vuoksi että heillä on palava tarve tätä kautta ilmaista itseään. ”Katso mitä minä olen oppinut” on lausahdus jonka kuulee satoja kertoja pienen pelurin alun suusta jälleen tänä kesänä. Meidän aikuisten tehtävänä on kannustaa lasta, kun hän on ahkeralla harjoittelulla kehittynyt ja oppinut uusia asioita. Aivan yhtä tärkeää on kannustaa lasta niinä heikkoina hetkinä, kun tuntuu että mikään ei onnistu ja saattaa hieman itkukin tulla.

Näin kauden kynnyksellä meidän kaikkien onkin hyvä muistaa jälleen tiettyjä pelisääntöjä, jotta me kaikki voimme nauttia otteluista hymyssä suin ja saada uusia unohtamattomia kokemuksia lajeista kauneimman parissa.

Muistilista kesän peli- ja harjoitustapahtumiin

Pelaajat:

-       Kannusta joukkuetoveria sekä onnistumisten että epäonnistumisten hetkillä.

-       Kuuntele valmentajien ohjeita

-       Yritä aina parhaasi

Vanhemmat:

-       Kannusta joukkuetta ja lastasi, mutta jätä ohjeiden antaminen kuitenkin valmentajille

-       Anna työrauha valmentajille, anna pelirauha pelaajille.

-       Anna lapselle tilaa nauttia harrastuksestaan ja tehdä omia päätöksiä sen suhteen

-       Älä kritisoi pelinohjaajien toimintaa. Useimmat pelinohjaajamme ovat nuoria, jotka vasta harjoittelevat tuomaritoimintaa. Kukaan ei tahallaan vihellä väärin!

Valmentajat:

-       Anna pelaajien tehdä omat ratkaisunsa kentälle. Jos valmentaja huutaa aina ohjeen pelaajalle, kuinka pelaaja oppii itse tekemään päätöksiä?

-       Jokaista ottelua pitää aina lähteä voittamaan, kilpaileminen on urheilun suola. Voittoa ei kuitenkaan tule tavoitella hinnalla millä hyvänsä, eikä varsinkaan pelaajien kehittymisen kustannuksella. Kukaan ei muista sitä kuka voitti yksittäisen pelin 7-vuotiaana. Kaikki muistavat ne joista tuli hyviä pelaajia aikuisena.

-       Anna pelaajille positiivista palautetta hyvistä suorituksista ja korjaavaa palautetta silloin kun siihen on tarve. Älä nimeä virheitä! Kun valmentaja toteaa pelaajalle ”huono syöttö”, ei hän anna pelaajalle mitään informaatioita siitä, kuinka korjata suoritusta, jotta seuraavalla kerralla hän onnistuisi.

-       Älä kritisoi pelinohjaajien toimintaa. Useimmat pelinohjaajamme ovat nuoria, jotka vasta harjoittelevat tuomaritoimintaa. Kukaan ei tahallaan vihellä väärin!

       

        Oikein mukavaa futiskesää kaikille!

        T. Marko Honkanen, Valmennuspäällikkö