Omatoimisen harjoittelun ABC

17.6.2013

Turun piiri on tehnyt Omatoimisen harjoittelun ABC nimisen harjoittelupankin alle 12-vuotiaiden omatoimisen harjoittelun tueksi.

Omatoimisen harjoittelun ABC:n työryhmässä olivat Turun piirin nuoriso- ja valmennuspäällikkö Vesa Mäki, futiksen moniosaaja Jukka Talja ja TuNL valmennuspäällikkö Marko Honkanen

Jokaisen ikäluokan kohdalle 7-vuotiaista 11-vuotiaisiin on tehty kolme valintaa asioista, jotka tulisi tuon ikäisenä osata ja joissa harjoittelun pääpiste tulisi olla. Valittuja teemoja pystyy lisäksi harjoittelemaan myös kavereiden kanssa ja ottamaan aikaa sen suhteen onko kehittymistä tapahtunut. Kilpailu kavereiden kanssa ja oman kehittymisen seuranta on hyvä motivaation lähde harjoitteluun.

- Videot ovat loistava työkalu valmentajille saada pelaajat harjoittelemaan omalla ajallaan. Pelaajille ei tarvitse opettaa kaikkea jalkapallosta yhden vuoden aikana, vaan on todella tärkeää että valmentajat tiedostavat jokaisen ikäluokan kehitysvaiheet ja opettavat oikeita asioita oikeaan aikaan, Honkanen toteaa.

Fortum Tutor Playbookin ohella tämä on jo toinen kattava harjoittelupankki lapsille omatoimiseen harjoitteluun innostamiseksi. Jos haluaa oikeasti kehittyä jalkapalloilijana eteenpäin, niin pelkät joukkueharjoitukset eivät itsestään riitä. Omatoimista jalkapalloharjoittelua ja pallon kesyttämistä pitäisi olla vähintään 8 tuntia viikossa mikäli mielii hyväksi jalkapalloilijaksi.

Katso videot täältä!

Ei muuta kuin harjoittelemaan!