Maaliskuun vapaaehtoistoimija

20.4.2015


Maaliskuun vapaaehtoistoimija: Jouni Ruotsalainen, Hepokulta

 

"Tulin mukaan Turun Nappulaliigan toimintaan vuonna 2009 juuri aloittaneeseen Hepokulta P03 -joukkueeseen. Ryhdyin joukkueenjohtajaksi koska näin, että silloinen valmentaja Mike Nolan oli jokseenkin yksin ja tarvittiin joku hoitamaan joukkueen käytännön asioita. Aika pian aloin osallistua myös valmennukseen, tämä olikin paitsi hauskaa myös haastavaa, sillä “jouduin” mukaan ilman minkäänlaista jalkapallotaustaa.

Keväällä 2010 perustimme Hepokulta P04 -joukkueen, johon siirryin oman ’04 syntyneen poikani kanssa. Nyt olen noin kahden vuoden ajan toiminut Hepokulta P07 joukkueenjohtajana, mutta ajoittain osallistun myös valmennukseen.

 

Mielestäni yksi hienoimpia asioita Nappulaliigassa on toiminnan alueellisuus, lähes kaikki toiminta tapahtuu omalla asuinalueella, näin ainakin vähän isommat nappulat voivat kulkea harjoituksiin itsenäisesti esimerkiksi polkupyörällä.

Myös toiminnan perustuminen vapaaehtoisuuteen on loistava juttu, tämä aktivoi vanhempia, jotka tätä homma pyörittävät. Nappulaliigatoiminta on myös erinomainen tapa tutustua lapsen kavereihin ja heidän vanhempiinsa. Vinkkini siis nappulaliigalaisten vanhemmille on suositus osallistua aktiivisesti lapsesi joukkueen toimintaan!

 

Kysymys lempijoukkueesta ja -ruoasta on vaikea, sillä olen jokseenkin kaikkiruokainen niin kulinaarisesti kuin jalkapallollisestikin. Sanotaan vaikka trendikkäästi pekonipasta ja lempijoukkueiden värit ovat keltamusta ja sinivalkoinen :-)"