Toukokuun vapaaehtoistoimija

27.5.2015


Toukokuun vapaaehtoistoimijamme on Peltolan-05 joukkueen valmentaja Henrik Siiskonen. 
Kiperiin kysymyksiimme Henrik vastasi seuraavasti:

Pidän erityisesti espanjalaisten pelityylistä. Suosikkijoukkueita onkin useampia Málaga CF, Atlético Madrid, Real Madrid, mutta Barcelona on kaikista parhain.

Lempiruokani on kana valkosipuli-chilikastikkeella ja naan-leivällä

Itse päädyin Peltolan Pallosalamat 05:n harjoituksiin omaa poikaa kannustamaan. Silloin, runsas 4 vuotta sitten, ajatuksena oli, että kunhan nyt poika hiukan harjoituksissa käy potkimassa, niin kyllä se riittää. Ensimmäisen talvisarjan jälkeen pojan innostus kasvoi ja joukkueen omien harjoituksien lisäksi taitokoulu ja eri leirit tulivat tutuiksi kentän laidalla. Onneksi tuli oltua mukana, muuten olisi moni asia täysin vierasta. Vielä tuolloin kulutin itse aikaa valokuvaamalla pojan pelejä. Joukkueen virallisesta valokuvaajasta tuli yllättäen joukkueen jojo ja valmentaja entisten siirtyessä eteenpäin.

Aikamoinen pikakurssihan se alku oli. Onneksi apua ja vinkkejä on sadellut tutuilta jojoilta ja valmentajilta, sekä oman joukkueen vanhemmilta ja entisiltä valkuilta. Nappulaliiga on tarjonnut oivan mahdollisuuden kehittyä valmentajana Ekkono-koulutuksen muodossa. Kurssit ovatkin antaneet suuntaa omaan valmentamiseen ja vahvistaneet omaa käsitystä siitä mitä treeneissä tehdään. Onneksi itsellä oli vuosien kokemus taekwondo-valmentajana, joten ihan tyhjästä ei tarvinnut aloittaa. (Käännettiin vaan potkut pelaajasta palloon... :) )

Muille vapaaehtoisille haluan jakaa kaksi neuvoa. Ensinnäkin palanen Ekkono-oppeja, jalkapallon oppimisessa ja valmentamisessa ei saa olla kiire. (Niin kuin ei muussakaan oppimisessa.) Nämä meidän juniorit ovat valmiita pelaajia vasta vuosien päästä. Samaa oppia kannattaa siirtää myös omille pelaajille. Kaikista meistä ei tule jalkapalloilijoita, mutta elämässä auttaa jos jaksaa kärsivällisesti tehdä töitä unelmiensa eteen. 

Toinen, paljon käytännönläheisempi ohje on: "Jos et itse arvaa, niin Marika tietää."