Tyttöfutis Turun Nappulaliigassa

8.6.2015

Ilmoittaudu mukaan tyttötoimintaan!

 

 

TURUN NAPPULALIIGAN TYTTÖTOIMINNAN UUDELLEENORGANISOINTI

Turun Nappulaliiga on hallituksensa päätöksellä päättänyt järjestää tässä tiedotteessa mainittuja tyttöjalkapallon osa- alueita uudella tavalla. Muutokset koskevat tyttöikäluokkia 2007 ja nuoremmat sekä Mimmit futiskentälle ja TD12 ikäluokan harrastetoimintaa. Kaikki muutokset astuvat voimaan 1.10.2015. Muutosten tavoitteena on selkeyttää ja tehostaa tyttötoimintaa ja pitkällä aikavälillä saada lisää tyttöjä jalkapallon pariin. Muutokset ovat seuraavat:

1.     Ikäluokissa 2007 ja nuoremmat siirrytään ikäluokkakohtaisiin koko kaupungin kattaviin joukkueisiin ja aluejoukkueet lakkaavat nykyisessä muodossaan olemasta. Muutos voi tuntua dramaattiselta mutta käytännössä se tarkoittaa seuraavaa: Jokaisesta ikäluokasta muodostetaan yksi joukkue, jonka sisällä tytöt jaetaan sopivan kokoisiin harjoitusryhmiin esim. tason mukaan. 2007 ikäluokkaan perustetaan ryhmän sisälle myös kauppari. Harjoittelu tapahtuu talvisin Javenture hallissa ns. tyttövuorolla todennäköisesti torstaisin, sekä koulujen saleissa siten, että saleihin joukkue jaetaan harjoitusryhmiin, jos salien koko estää koko ikäluokan harjoittelun yhtä aikaa. 2007 kauppari harjoittelee lisäksi yhden lisäkerran hallissa.

Jokaiseen ikäluokkaan valitaan vastuuvalmentaja, joka toimii 2007 ikäluokassa myös kaupparivalmentajana. Lisäksi joka ikäluokkaan tulee tarpeellinen määrä valmentajia, joukkueenjohtajia sekä rahastonhoitajat ja huoltajat. Tässä kohdassa toivotaan luonnollisesti vapaaehtoisia vanhempia mukaan. Peleihin muodostetaan joka ikäluokasta erikseen peliryhmiä siten, että kaikille tulee sopivia pelejä riittävästi.

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että mitään aluetta tai joukkuetta ei sinällään hajoteta tai lopeteta vaan näihin tulee mukaan lisää pelaajia toisilta alueilta. Myöskään valmentajat tai muut toimihenkilöt eivät välttämättä vaihdu, mikäli nykyiset haluavat edelleen olla mukana kehittämässä tyttötoimintaa eteenpäin. Kustannukset säilyvät edullisina.

 

2.     Mimmit futiskentälle-  toiminta palautetaan takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Toiminta toteutetaan jatkossa 10 kerran jaksoissa, joiden jälkeen tavoitteena on, että tyttö siirtyy ikäluokkajoukkueeseen. Mahdollista on myös osallistua useita kertoja peräkkäin näille jaksoille mutta yhtä aikaa ei voi olla mukana sekä mimmit futiskentälle että ikäluokkajoukkuetoiminnassa.

Toiminta on siis edullinen tutustumisjakso jalkapallon pariin.

 

3.     Tyttöjen harrastejoukkuetoiminnassa muuttuu vain se, että pelaajien ikähaarukka on ensi vuonna 2002-2004.

 

 

Nappulaliiga järjestää vielä tyttöjalkapalloa koskevan tiedotustilaisuuden yllä olevista muutoksista kaikille kiinnostuneille elokuun alkupuolella. Tilaisuudesta informoidaan kaikkia tällä hetkellä toiminnassa olevia henkilökohtaisesti sekä Nappulaliigan sivuilla. Mikäli toimintojen muutoksista herää jo nyt kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä Nappulaliigan toimistolle ja kysy!