Itä - Länsi pelit ja entisten nappulaliigalaisten turnaus

18.9.2015

Tule kannustamaan pelaajiamme!

Lauantaina 19.9. Terveystalo Areenalla pelataan ensin kaupparijoukkueiden väliset Itä - Länsi -ottelut klo 11,  tästä pelit jatkuvat aluejoukkueiden välisillä kamppailuilla ja pelipäivä huipentuu Entisten Nappulaliigalaisten turnaukseen.

Entisten nappulaliigalaisten turnaus on osa 50-vuotisjuhlavuoden tapahtumaketjua. Turnaukseen on ilmoittautunut 8 joukkueellisen verran entisiä nappulaligan pelaajia, mukana on mm. Raunistulan alueen nappulajoukkue vuodelta 1968.

Turun Nappulaliigan järjestäytymiskokous pidettiin 30.8.1965. Tällöin päätettiin Turun Urheilutoimittajien kerhon aloitteesta perustaa Turkuun alle 11-vuotiaille pojille oma jalkapalloseura.

Turun Nappulaliigan toiminta on alusta asti perustunut suureen vapaaehtoistoimijoiden määrään: joukkueiden valmentajat ja muut toimihenkilöt ovat yhä tänä päivänäkin ensisijaisesti pelaajien vanhempia. Toiminnan keskiössä on aina ollut lasten lähiliikunta: alusta asti joukkueet ovat toimineet kaupunginosissa, mahdollisimman lähellä pelaajien koteja. Alusta asti on pelaajia myös valittu edustusjoukkueisiin: ensimmäiset kaupunkijoukkueet perustettiin 1966, jolloin Nappulaliigan pelaajat edustivat kotikaupunkiaan nappuloiden SM-kisoissa.
Myös tänä päivänä Nappulaliigan toiminta nojaa vahvasti näihin kahteen kivijalkaan: aktiiviseen aluetoimintaan ja lähiliikuntaan sekä mahdollisuuteen edetä edustus- eli kaupparijoukkueisiin.

Ensimmäisen viiden toimintavuoden aikana nappulatoimintaa laajennettiin 11-vuotiaiden pelaajien lisäksi myös 10- ja 9-vuotiaisiin pelaajiin. Viimeksi kuluneen vuoden aikana seuramme toimintaa on laajennettu edelleen D12- ja D13-ikäisten toimintaan sekä alle 5-vuotiaiden perhefutikseen.

Ensimmäisenä toimintasyksynä nappulatoimintaan osallistui 500 poikaa, nykyään toimintaamme osallistuu vuosittain lähes 1800 lasta ja liki 400 vapaaehtoistoimijaa: olemme Turun suurin futisseura! 

Vielä tänä päivänäkin ”Nappulaliiga on koko perheen peli, suuren jalkapalloperheen yhteistä omaisuutta”.