Maaliskuun vapaaehtoistoimija

11.4.2016


Juha Valtonen Aunelasta

1. Nappulaliigaurani alkoi pelaajana vuonna 1974 kesällä Aunelan C-nappuloissa,ja päättyi pelaajana vuonna 1976 syksyllä, valmentajina olivat silloin Pekka Tiainen ja Klaus Suomi.

Ainoa mikä siitä ajasta jäi harmittamaan oli peliaika, joka jäi melko vähäiseksi.

Uudestaan tulin nappulaliigan toimintaan vuonna 2012 syksyllä jolloin Aunelan 2006 poikien joukkue perustettiin. Oma poikani halusi tuolloin mukaan vaikka oli vuotta nuorempi.

Olimme joukkueessa kolme vuotta Janne Karvosen apuvalmentajina yhdessä Tomi Kotirannan kanssa, kunnes syksyllä 2015 minua pyydettiin 2007/2008 joukkueen valmentajaksi koska joukkueen molemmat valmentajat lopettivat toiminnan. Siirryimme 1.12.2015 poikani kanssa 07/08 joukkueeseen hyvin ristiriitaisin tuntein koska -06 joukkueen toiminta oli sujunut todella loistavasti ja olimme saaneet paljon hyviä ystäviä. Toistaiseksi toiminta on ollut tosi miellyttävää ja mikä pääasia niin pojat ovat ainakin tykänneet!

 

Olen lähes kaikkiruokainen joten varsinaista lempi ruokaa ei ole.....mutta ehkä uunimakkara ja perunamuusi on se jota ei voi missään tapauksessa vastustaa! :o)

 

Suosikkijoukkueeni on tietysti Aunelan 07/08 joukkue! Myös Aunelan 2006 joukkue on lähellä sydäntä koska heidän kanssaan tuli viettyä kolme vuotta!

Ulkomaisista joukkueista mielenkiintoisin on ehdottomasti FC Barcelona syystä että heidän syöttöpelinsä on sellaista jota toivoisi aina peleissä näkevän.

 

Omasta mielestäni nappulaliigan toiminta on erittäin tärkeää ja todella arvostettavaa koska lasten liikkuminen on vähentynyt huomattavasti digiajan myötä! Ja jos mietimme että jos lasten ohjattu liikunta on koululiikunnan varassa (2 tuntia/viikko) niin eipä sitä juurikaan paljoa ole!

Hatun noston arvoinen asia on myös nappulaliigassa toimivat vapaaehtoiset toimihenkilöt! Vapaa ehtoisia kun ei koskaan ole liikaa....oli tapahtuma mikä tahansa! Yksin tätä hommaa on lähes mahdoton pyörittää joten ympärillä täytyy olla hyvä tukijoukko! Kiitos heille siitä!

Olen ollut tyytyväinen ensimmäisiin neljään kuukauteen jotka olen uuden joukkueen kanssa saanut viettää sekä ennenkaikkea siihen että Aunelan alueella 2007/2008 ikäryhmän nappulapalloilutoiminta jatkuu!

Itselleni tärkein asia on lasten liikunta sekä se että näkee kun lapset kehittyvät ja osaavat aidosti riemuita onnistumisista! Joten ei muuta kun "keep on moving"!