Nappulaliigan valmentajia vierailulla Englannissa

25.5.2016

Valmentajat Evertonin akatemian edustalla
Valmentajat Evertonin akatemian edustalla

Nappulaliigan valmentajat vierailivat vappuna Englannissa tutustumassa Liverpoolin seudulla lähinnä valioliigaseurojen junioritoimintaan. Ryhmässä oli mukana valmentajia myös TPS: sta, TuWesta ja LTU: sta.

Pelejä tai treenejä nähtiin ikäluokkien U5-U15 osalta Liverpoolin, Evertonin ja Blackburnin akatemioissa. Lisäksi kävimme katsomassa U18 Valioliigaottelun Manchester United- Southampton  sekä Valioliigaottelun Everton- Bournemouth.

Manchester Cityn stadionkierros tarjosi kaikkea mahdollista, mitä rahalla saa.

Luentopuolella saimme nauttia Liverpoolin Gary Judgen esityksestä, jossa käytiin läpi brittien Akatemiajärjestelmä. Manchester Unitedin scoutti Ste Gorst kertoi pelaajarekrytoinnista ja Liverpoolin Akatemiavalmentaja Gaz Cook esitteli lähinnä seuransa alle 12- vuotiaiden valmennuksen sisältöjä.

Manchester Cityn luennolla käytiin mielenkiintoista keskustelua erilaisista pelijärjestelmistä.

Matkasta jäi varmasti jokaiselle valmentajalle käteen ainakin joitakin asioita, joita voi toteuttaa omassa toimintaympäristössä siitäkin huolimatta, että resurssit Brittein saarilla ovat aivan toisissa sfääreissä kuin kotisuomessa. Toiminta pyörii pienemmissäkin Akatemioissa ammattilaisten vetäminä niin valmennus- kuin fysio- ja huoltopuolella.