Kuukauden toimihenkilö

1.6.2016


Jarkko Keskinen TuNL T05

Minun Nappulaliigaurani sai alkunsa kun viisivuotias tyttäreni ilmoitti haluavansa pelata jalkapalloa. Hetken etsinnän jälkeen liityimme Hepparin pallotyttöjen riveihin, jossa joukkueen silloinen valmentaja otti hänet mukaan pari vuotta vanhempien tyttöjen harjoitusrinkiin. Kentän reunalta kannustaminen kesti muutaman kuukauden ajan. Sen jälkeen siirryin auttamaan harjoituksissa ja joukkueen kotipelien pelinohjaajaksi. Tästä oli enää varsin pieni askel kohti valmentajan pestiä ensin Hepparissa ja myöhemmin kahdessa eri Kärsämäen tyttöjoukkueessa sekä pienemmille tytöille suunnatussa Mimmeissä. Nyt viisi vuotta myöhemmin toimin tyttöjen 05/06 kaupparijoukkueen joukkueenjohtajana ja olen mukana joukkueen valmennusringissä.

 

Lempiruokaani on ehdottomasti valkoinen parsa. Kaikkein parasta se on voikastikkeen kanssa, mutta parsa taipuu myös moneen muuhunkin ruokalajiin.

 

Jalkapallo vei sydämeni vuonna 1986 Meksikossa järjestettyjen MM-kisojen myötä. Sen jälkeen seurasin lajia tiiviisti televisioissa Englannin liigaa lauantai-iltaisin ja ihastui muun muassa Tottenhamin joukkueeseen. Suosikkini löytyy kuitenkin Espanjasta ja se on  Valencia CF. Valencian keskikenttää 1990-luvulla dominoineen keskikenttäpelaaja Gaizka Mendietan peliäly oli jotain sellaista, jota ei voinut kuin ihailla. Joukkue oli kovassa vedossa myös vuosituhannen vaihteessa, jolloin se pelasi kaksi kertaa Mestarien liigan finaalissa ja voitti La Ligan mestaruuden. Mendietan lisäksi Valencian riveissä on pelannut monta vielä nykyäänkin parrasvaloissa paistattelevaa pelaajaa, kuten maaleja liukuhihnalta tehtaillut David Villa sekä valtaosan näistä vasemmalta laidalta syöttänyt pallotaituri nimeltä David Silva.

 

Haluaisin kannustaa vanhempia lähtemään rohkeasti mukaan vapaaehtoistoimintaan ja olemaan oma itsensä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vaan tekemällä oppii ja halu toimia lasten parissa riittää.

 

Katso kaikkien vapaaehtoistoimijoidemme hyvät vinkit

Vapaaehtoistoimijat 2015