Kuukauden toimihenkilö - kesäkuu

1.7.2016

Kesäkuun vapaaehtoistoimija on Jukka Nikkanen

Nappulaliigassa aloitin vuonna 2013, kun 2008 ja 2009 syntyneet poikani aloittivat jalkapallon pelaamisen Linnan aluejoukkueessa. Koko oman nuoruuteni pelasin Salossa Salpassa.

Tällä hetkellä toimin valmentajana Linna07 ja Linna 08 joukkueissa, alussa toimin myös ko. joukkueiden JoJona, mutta onneksi nyt JoJoiksi on saatu tuoretta verta. TuNL07 (Kaupparin) aloittaessa poikani pääsi mukaan joukkueeseen, jossa olen toiminut alusta alkaen JoJona. Joskus olen myös kentän laidalla valmentaja, tarpeen mukaan.

Viimeksi valmensin kaksipäiväisen turnauksemme Espoossa, jossa pelaajat  saivat kesäloma-lahjaksi ensin lohkovoiton ja voittivat lisäksi finaalin. Tuon viikonlopun ilo lapsilla (ja miksei aikuisillakin)) niin kentällä kuin pelien jälkeenkin, muistutti elävästi siitä, miksi tätä työtä teemme. Vastaavia tuntemuksia oli hieman aikaisemmin nuorempien Napero Gamesissa. Paljon on hienoja pelaajia kasvamassa, jotka oppivat myös joukkuehengen sekä toisen auttamisen ja tukemisen merkityksen.

 

Lempiruokia on monia, kaikki rakkaudella tehdyt kuuluvat niihin. Yksittäistä en edes halua nimetä, sillä niin monia erilaisia herkullisia ruokia olen saanut syödä ja nauttia. Ruokaan sopiva hyvä viini kruunaa aterian. Välillä taas rehti suomalainen makkara ja olut saunan yhteydessä on lyömätön yhdistelmä. Silti tärkeintä on perheen yhteinen ruokailu. 

 

Varsinaista yhtä suosikkijoukkuetta ei ole. Niihin kuuluvat kaikki rehtiä, reilua ja iloista jalkapalloa pelaavat joukkueet. Pitkä ja perään sekä vastustajaa vahingoittava tai filmaava pelitapa taas saavat pitkän miinuksen. 

 

Vinkkinä muille (ja itsellekin): Osallistutaan aktiivisesti ja tuetaan lapsia, ollaan henkisestä läsnä sekä aidosti kiinnostuneita heistä ja heille tärkeistä asioista, kannustetaan ja välitetään. Siinä on tämän vapaaehtoistoiminnan ajatus. Luodaan aktiivisesti hyvä ilmapiiri, joka synnyttää ja luo paljon vuorovaikutusta, ja näin saadaan aikaiseksi itseään ruokkiva positiivinen kierre, jossa oppimista ja kehittymistä tapahtuu molemmin puolin. Edetään positiivisuuden kautta, vaikka aiheesta palautettakin antaen. 

 

Annetaan lasten tehdä itse päätökset kentällä. Ne voivat monesti olla meidän ohjeitamme paremmat ;). Valmentajat sitten ohjeistavat tarpeen mukaan ja oikeassa kohdassa - toivottavasti..

 

PS: Kannattaa antaa lasten katsoa myös EM –futista, oppivat sitäkin kautta asioita, ehkä muutakin kuin paidan ottamisen pois maalin ja voitin jälkeen ;)

Jukka