Turun Nappulaliigalle seuratoiminnan kehittämistukea!

4.5.2017 klo 08:30


Turun Nappulaliiga on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea aluevalmentajien rekrytointia, osaamista ja kouluttautumista kehittävään Haluatko valmentajaksi –hankkeeseen. Seuratoiminnan kehittämistukea jaetaan urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Tänä vuonna kehittämistukea jaettiin kaikkiaan 4 000 000 €. Seuratukea myönnettiin kaikkiaan 425 hankkeelle, joilla mahdollistetaan lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen liikuntaa. Seuratuki myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Turun Nappulaliigan seuratukihankkeen päätavoitteena on seuramme aluevalmentaja- ja toimijarekrytoinnin helpottaminen ja seuraidentiteetin vahvistaminen. Hankkeella tueltaan toimijoiden verkostoitumista ja vapaaehtoistemme osaamista. Hankkeen avulla mallinnetaan seuramme valmentajapolku ja koulutetaan seuraamme uusia, osaavia toimijoita.
 

Avainasemassa Haluatko valmentajaksi –hankkeessa ovat toiminnassamme jo mukana olevat valmentajat, joista etsimme mentoreita uraansa aloittaville valmentajille. Mentorit ja aloittavat valmentajat toimivat yhteistyössä, jolloin Nappulaliiga toimintamallit tulevat tutuksi uraansa aloittavalle valmentajalle. Mentori ja mentoroitava toimivat yhdessä joukkueen tapahtumissa, harjoituksissa ja peleissä. Aloittava valmentaja toimii joukkueessa yhtenä valmentajana, ja tutustuu harjoitusten suunnitteluun, valmennustoimintaan ja Nappulaliigan toimintaan. Sekä mentoreille että aloittaville valmentajille järjestetään koulutusta ja tapaamisia.

”Käytännössähän suurin osa aloittavien ikäluokkien valmentajista tulee mukaan juuri tällaisen polun kautta”, toteaa valmennuspäällikkö Pauli Koski, ”Nyt käynnistettävän hankkeen myötä mallinnamme valmentajapolkumme ja pystymme selvittämään, millaisin keinoin voimme helpottaa valmentajarekrytointia ja joukkueen toiminnan käynnistymistä.”

 

lisätietoa:

valmennuspäällikkö Pauli Koski p. 040-5540 809

 

LIIKU ry:n seuratukitiedote