Seurojen Palloliitto -kehitysohjelma

5.10.2017 klo 08:00

Seurojen Palloliitto - kehitysohjelma

Länsi-Suomen Piirin seurat TuNL, KaaNa, PiPS, RaiFu, MaPS, ÅIFK, TPS,FC Inter Turku ja KaaPo ovat yksimielisiä Palloliiton uudistamisprosessin tarpeesta.

Palloliiton strategian 2016-2020 yhdeksi kehitysohjelmaksi on hyväksytty Seurojen Palloliitto – projekti  ,joka on suomalaisen jalkapallon merkittävin kehitysprojekti. Kuten ohjelman nimi kertoo, on kyseessä Palloliiton "omistajien", eli seurojen parhaaksi tehtävä kehitysaskel. Kyseessä ei siis ole luottamushenkilöiden tai piirien Palloliitto, vaan seurojen. Suomalaisen jalkapallon tärkein toimija on seura, ja kaikki mahdolliset resurssit pitää saada palvelemaan entistä paremmin seurojen jokapäiväistä työtä. Työtä, jota seurat tekevät päivittäin pelaajiensa arjen laadulliseksi kehittämiseksi.

Ohjelman tavoitteena on maksimoida olemassa olevien henkilö- ja talousresurssien hyödyt kentälle ja palvelemaan seuroja niiden omien tarpeiden vaatimalla tavalla. Toinen keskeinen tavoite on selkeyttää hallintomallia ja lisätä seurojen suoraa vaikuttamista. Järjestelmien kehittäminen ja tukitoimintojen yhdistäminen ei tarkoita huonompaa palvelua seuroille, vaan resurssien parempaa hyödyntämistä ja toiminnan tehostamista.

Uuden toimintamallin periaatteita

-       valtakunnallisesti johdetut, mutta lähellä seuroja alueellisesti ja paikallisesti toteutetut palvelut

-       päällekkäisen tekemisen purkaminen ja hallinnon keskittäminen

-       nykyistä laajempi palvelujen hankkiminen kyvykkäiltä ja halukkailta seuroilta liiton omaa palvelutuotantoa täydentämään

Allekirjoittaneet seurat antavat kaiken tukensa uudistuksen tekemiseen ja vetoaa kaikkiin seuroihin ottamaan kantaa ja siten vaikuttamaan ohjelman läpiviennin varmistamiseksi. Pyrimme kaikilla keinoilla vaikuttamaan siihen, että uskallamme ottaa askeleen kohti parempaa tulevaisuutta.

Turun Nappulaliiga              Kaarinan Nappulat               Piikkiön Palloseura              Raisio Futis

Maskun Palloseura              ÅIFK                                    Turun Palloseura                 FC Inter Turku

Kaarinan Pojat