Vihreä kortti

Vuodesta 1996 Vihreä Kortti on toiminut erotuomarin ainoana korttina alle 12-vuotiaiden tyttöjen ja poikien jalkapallo-otteluissa. Vihreää Korttia on näytetty Reilun Pelin suorituksista – näin rankaisemisen sijaan kannustetaan. Erotuomarille kortti on merkinnyt astumista kasvattajan "saappaisiin".

Vihreä Kortti on myös toiminut symbolina työskentelyssä suvaitsevaisuuden puolesta, se on ollut kutsu jokaiselle tulla mukaan – vihreä valo on palanut.


Vihreä kortti Turun Nappulaliigan otteluissa


Turun Nappulaliigassa toivomme, että kaikissa sarjaotteluissa Vihreä Kortti otettaisiin aktiivisesti käyttöön. Tälle vuodelle olemme uudistaneet kortin käyttöä ja nyt vastuu kortin käytöstä siirtyy pelinohjaajilta joukkueiden valmentajille/yhdyshenkilöille.

Toimintaohjeet Vihreän Kortin käytöstä ovat seuraavanlaisia;

  1. Vihreitä kortteja voi noutaa Nappulaliigan toimistolta (Sairashuoneenkatu 6) 
  2. Iltaturnauksen/ottelun järjestävä joukkue nimeää henkilön/henkilöt, jotka seuraavat jokaisesta ottelusta yhden Vihreän Kortin arvoisen pelaajan molemmista joukkueista.
  3. Jokaisen ottelun jälkeen vastustajan valmentaja/toimihenkilö valitsee ja  palkitsee Vihreän Kortin pelaajan Vihreällä Kortilla.

Tärkeintä on Vihreän Kortin merkitys ja että niitä jaetaan ilta- ja viikonlopputurnauksissa. Painetta jaosta ei kannata ottaa, kukin järjestävä taho hoitanee asian omalla hyväksi katsomallaan tavalla. Yllä mainittu esimerkki on ohjeellinen ja hyvä tapa asian hoitamiseen.