Hradecký, Kairinen ja Kauko Runosmäen nappuloista mestareiksi.

29.5.2024

Kaikkien tunnistama tuplamestari, maajoukkueen kapteeni, ennätysmies, mutta ennen kaikkea Runosmäen liimanäppi: Lukas Hradecký.
Kaan Kairinen tuulettamassa maalia Sparta Prahan väreissä.
Joni Kauko mestaruustunnelmissa.

Hradecký, Kairinen ja Kauko Runosmäen nappuloista mestareiksi.

 

Lukas Hradecký Bayer Leverkusenin kapteenina Bundesliigan mestaruus ja Saksan Cupin voitto, Kaan Kairiselle Sparta Prahan paidassa niin ikään Tsekin mestaruus sekä Tsekin Cupin voitto ja Joni Kauko hieman eksoottisemman sarjan, nimittäin Intian pääsarjan mestaruus ATK Mohun Baganin väreissä. Tässä on jo ainakin viisi syytä olla äärimmäisen ylpeä Runosmäestä ja Turun nappulaliigan aluejoukkuetoiminnasta.

 

Mikä näitä mestareita yhdistää?

 

No tietenkin Turun Nappulaliiga ja Runosmäen Stoltinkadun kenttä. Emme tiedä onko kyseessä vesijohtovesi, pienen pelaajanalun perheen tuki, sopivat valmentajat sopivassa kohtaa harrastusta, lapsen oma sisäinen rakkaus jalkapalloon vaiko pelikaverit ympärillä? Onko kyse kuitenkin kaiken tämän yhdistelmästä sopivassa suhteessa? Oli miten oli, niin jotain varsin mielenkiintoista Runosmäessä on tapahtunut, kun sieltä ollaan noustu A-maajoukkueeseen saakka ja Euroopan kivikoviin sarjoihin omien seurajoukkueidensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

 

Lukas mm. rikkoi kuluneella kaudella kaksi henkilökohtaista ennätystä. Lukas on nyt eniten nollapelejä (80) pelannut ei-saksalainen maalivahti Saksan pääsarjassa ja eniten pääsarjaotteluita pelannut ei-saksalainen maalivahti.

 

Viime kesänä aloitettu ja syksyllä päätöksen saadulla Stoltinkadun kentän remontilla näidenkin mestareiden pöllyyttämä hiekkakenttä sai uudeksi pinnakseen keinonurmen. Kenttä on tällä hetkellä alueen lasten ja nuorten suosima kokoontumis- ja harrastuspaikka. Myös useat turkulaiset seurat ovat ottaneet kentän jo omakseen ja kentällä harjoitellaan usean seuran ja joukkueen voimin. Ketkä ovat seuraavat Stoltinkadulta nousevat mestarit? 

 

- Runosmäen joukkueet ovat todella aktiivisia tällä hetkellä ja elokuussa he järjestävät yhteisesti Hradecký Cup -turnauksen 17-.18.8 uudella keinonurmella. Turnaus on tarkoitettu 2013-2017 ikäluokan harrastejoukkueille. On ollut hienoa seurata, kuinka seurallemme perinteikäs Runosmäen alue on saatu parissa vuodessa nousemaan uuteen kukoistukseen. Kiitos tästä kuuluu meidän menneille ja nykyisille vapaaehtoisille toimihenkilöillemme, jotka mahdollistavat lasten harrastamisen lähellä kotia. Ehkäpä nykyisistäkin Runosmäen aluejoukkueiden pelaajista joku pääsee tulevaisuudessa elämään omaa jalkapallounelmaansa, sanoo seurakoordinaattori Miika Weckman.

 

Turun Nappulaliiga pelaajineen ja toimihenkilöineen onnittelee Lukasta, Kaania ja Jonia upeista saavutuksista tällä kaudella. Olemme todella ylpeitä teistä kaikista.