Turun Nappulaliiga mukana Palloliiton kotoutumisen edistämisen hankkeessa

7.2.2019

hankeseurojen edustajat
hankeseurojen edustajat

Suomen Palloliitto on käynnistänyt yhteistyössä Walter ry:n ja Opetushallituksen kanssa kaksivuotisen seurakehityshankkeen, jonka tavoitteena on edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista ja seuratoimintaan osallistumista.

Turun Nappulaliiga on mukana Suomen Palloliiton kotoutumisen edistämisen hankkeessa.
Hankkeeseen on valittu 14 jalkapalloseuraa ympäri Suomea. Turun Nappulaliiga on mukana yhtenä hankeseurana.
Hankkeen aikana seuroissa käynnistetään kulttuuritulkkitoimintaa, lisätään matalan kynnyksen jalkapalloryhmiä ja laaditaan seurojen välisenä yhteistyönä seuratoimintaopas.

Turun Nappulaliigan tavoitteena on käynnistää kulttuuritulkkitoimintaa neljällä alueella (pohjoinen, etelä, itä, länsi). Kulttuuritulkki toimii alueensa joukkueiden tukena ja rohkaisee kaikkia pelaajien vanhempia osallistumaan toimintaamme.

”Tavoitteenamme on myös perustaa kaksi uutta tyttöjoukkuetta idän ja lännen alueille. Pyrimme viemään myös tyttöjen jalkapalloharrastuksen lähemmäs pelaajien kotia. Nykyisten tyttöjoukkueidemme toiminta jatkuu toki ennallaan”, kertoo Nappulaliigan toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen, joka on erittäin tyytyväinen tarpeeseen tulleeseen hanketukeen.

Yhteisen ymmärryksen ja yhteisen kielen löytäminen pelaajien, pelaajien vanhempien ja joukkueiden toimijoiden kesken on kaikkien hankeseurojen yhteisenä tavoitteena.

”Hankkeen puitteissa pystymme toivottavasti vahvistamaan ja tukemaan joukkueidemme toimintaa monikulttuurisilla alueilla ja turvaamme harrastuksen jatkumisen kaikille toimintaamme osallistuville lapsille”, kertoo Mäkinen.

 

 

Linkki SPL:n uutiseen