Pelaajan varusteet

Seurana kannustamme, että sukat, shortsit ja harjoituspaita ovat meidän seuramallistostamme. Seuran vaatetuksen väri on sininen. Seuramallistoon pääset tutustumaan nettisivumme etusivulla. Kysy joukkueeltasi ryhmätilausta.

 

Kaikissa varusteasioihin

 

Kengät

Suosittelemme pelaajillemme Turf-pohjaisia jalkapallokenkiä tekonurmelle, hiekkakentille sekä jalkapallohalleissa. Vaihtoehtona Turf-pohjaisille kengille on totta kai perinteiset nappulakengät.

Koulun salien puulattioita varten on olemassa sisäjalkapallokenkiä, joiden pohja on vaaleaa raakakumia.

Intersport Hansan henkilökunta osaa auttaa teitä valitsemaan sopivat pelikengät.

 

Oikea koko?

Oikea kengän koko junioreilla on, kun varpaat koskettavat kengän kärkeen niin taakse mahtuu pikkurilli. Eli kasvuvaraa voi ostaa noin ½ -numeroa. Yksi numero kasvuvaraa on liikaa. Kasvuvaraa tärkeämpi on kuitenkin kengän istuvuus. Kantapää ei saa päästä liikkumaan kengän sisällä, ja löysällä kärjellä pallon hallinta on mahdotonta.

 

Pallo

Koko 3 – yhdeksän vuotiaat ja nuoremmat

Koko 4 – 10-14 –vuotiaat

koko 5 – 15 –vuotiaat ja vanhemmat

 

Säärisuojat

Säärisuojien on oltava kokonaan sukkien peittämät. Suoja on oikeankokoinen, kun sen yläreunan ja polven väliin mahtuu pelaajan nyrkki. Junioreiden suojien kanssa täytyy olla erityisen tarkkana, ettei suoja pääse pyörimään kehräsluun kohdalla (ns. kolmoissuoja). Säärisuojat kuuluvat pelaajien pakollisiin varusteisiin.

 

Maalivahdinkäsineet

Maalivahdinkäsineissä on erilaisia kämmenmateriaaleja. Sileää, sienimäistä käytetään nurmella pelattaessa ja kuviopintaista hiekalla pelattaessa. Jos hakee yleiskäsinettä, parempi ratkaisu molemmille kentille on kuviopintainen kämmenosa. Käsineen oikea koko on yksilöllistä.

 

Pelihousut

Hiekkakentällä pelattaessa pelihousuina kannattaa ensisijaisesti suosia ns. ”hiekkahousuja”. Pitkälahkeisia verryttelyhousuja voi myös käyttää, mutta ne rikkoontuvat helposti kaatuessa.

Tekonurmella ja nurmella voi pelata myös shortseilla.

 

Jalkapallosukat

jalkapallosukat ovat pitkät sukat, jotka peittävät pelaajan säärisuojat kokonaan.

 

© Turun Nappulaliiga