Palloliiton Nuorisotoimintalinja

20.6.2008


Suomen Palloliitto julkaisi uuden Nuorisotoimintalinjan maanantaina (28.1.). Uusi julkaisu korvaa vuonna 2002 paljon keskustelua herättäneen Nuorisotoimintalinjan.

Perustuu arvopohjalle

 

Suurta keskustelua herättänyt jalkapallon nuorisotoiminta on saanut uuden linjauksen. Suomen Palloliitto julkaisi maanantaina (28.1.) uuden Nuorisotoimintalinjan, joka korvaa vuonna 2002 laaditun edeltäjänsä. Nuorisotoimintalinjaa laadittaessa on käytetty apuna liiton ja piirien eri toimintoja, jalkapallon luottamushenkilöitä sekä useita suomalaisia ja ulkomaalaisia asiantuntijoita.

 

Pääteemoina uudessa linjauksessa ovat Suomen Palloliiton ja jalkapalloperheen periaatteet ja arvot; Jalkapalloa jokaiselle, Fair Play, Omalle huipulle, iloisuus, Kaikki Pelaa ja tunnusta väriä. Nuorisotoimintalinjassa käsitellään monipuolisesti jalkapallon nuorisotoimintaa aloittelevista lapsista huipulle tähtääviin lahjakkuuksiin. Mukana on myös jalkapallon harjoitus- ja kilpailumäärien suositukset.

 

Nuorisotoimintolinjan tarkoituksena on toimia apuvälineenä ja ohjenuorana seuraihmisille, jotka työskentelevät lasten ja nuorten jalkapallon parissa. Erityisesti siitä on apua seurojen juniori- ja nuorisopäälliköille sekä seuran kehittämistä pohtiville seurajohtajille. Nuorisotoimintalinjaa esitellään muun muassa kevään aikana järjestettävissä Isännän Ääni – seuraseminaareissa.

Nuorisotoiminta linjan toimitti liiton nuorisopällikkö Marko Viitanen.

- Keskeistä uudessa linjauksessa on jalkapallon sisällön opetussuunnitelma kohdistuen pienistä lapsista aikuisiän kynnyksen saavuutaneisiin saakka. Siinä on myös tarkennettu ohjeita paljon keskustelua herättäneistä peluuttamisohjeista ja tasojoukkueista.

- Uutena haasteena tuleville vuosille on nuorisotiminnassa otettu Tunnusta väriä -teema, jonka tarkoituksena on saada entistä voimakkaammin lapset mukaan jalkapallokatsomoihin.

Linjan kokoamisessa kuunneltiin useita tahoja

- Linjan kokoaminen oli pitkä prosessi, ja siinä haluttiin ottaa huomioon monen eri tahon kantoja sekä näkökulmia. Lisäksi oli tärkeää huomioida kansainväliset suuntaukset sekä lasten ja nuorten liikunnan viimeisimmät suositukset.  

Nuorisotoimintalinja kokonaisuudessaa Materiaalisalkusta

 Lisätietoja: /materiaalisalkku/