TuNL Taitokilpailut 2012

9.8.2012

Taitokilpailut 2012

 

Taidon kehittäminen on keskeinen osa lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Turun Nappulaliiga järjestää taitokilpailut kaikille TuNL pelaajille. Tytöille ja pojille on taitotapahtumissa omat sarjansa.

Sunnuntaina 26.8.2012  klo 11.00 alk. 2004 ja nuoremmat

Sunnuntaina 9.9.2012 klo 11.00 alk. 2001, 2002 ja 2003 syntyneet 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:  http://www.turunnappulaliiga.fi/toiminta2/muu-toiminta/taitokilpailut-2012/

 

OMALLE HUIPULLE OHJATULLA JA OMATOIMISELLA HARJOITTELULLA


Ohjaajilla ja valmentajilla on ratkaiseva merkitys taitojen opettajina ja harjoitteluun innostajina. Suuri määrällinen taitojen harjoittelu on mahdollista, jos pelaaja innostuu omalla ajalla harjoittelusta.

Taitokilpailulajeja on hyvä käyttää selkeinä kotitehtävinä. Kuukauden kikat –nettisivut taitojen oppimisen tukena. Nettisivu www.kuukaudenkikat.fi on lasten, nuorten ja heidän kannustajiensa oma taitojen oppimiseen innostava nettisivu. Kuukauden kikat –nettisivuilta löytyy taitokikkoja lajitaitojen sekä kehonhallinnan teemoista sekä Palloliiton taitokilpailulajit.Kilpailulajit opettavat keskittymään suoritukseen

Valtakunnalliset Taitokilpailut käydään 24.–25.11.2012 Eerikkilän Urheiluopistolla. Sitä ennen on seura- ja piiritasolla lukuisia harjoituksia, tapahtumia ja kilpailuja joihin osallistuu tuhansia lapsia ja nuoria. Taitokilpailu on yksilölaji joukkuepelimme maailmassa. Taitokilpailulajit ovat erinomainen keino harjoitella myös keskittymistä. Lisäksi kilpailutilanne on lapselle kova ja haastava juttu, jota pitää opetella siinä missä lajin taitojakin!

Motivaationa älykäs ja taitava pelaaminen: Taitokilpailulajit ovat osa kokonaisvaltaista yksilöllistä valmennusta. Niiden avulla voi seurata yhden osa-alueen kehitystä. Lähtökohtana ja innostuksen vauhdittajana on aina peli. Peli tarvitsee taitoja ja taidot kehittyvät pelissä. Pelaamisen lisäksi taitojen oppiminen vaatii yksittäistä taitosuorituksen hiomista. Kun nämä yhdistetään, syntyy taitava ja älykäs pelaaminen.


Tavoiteasettelu yksilön ja joukkueen tasolla: Innostakaa lapsia asettamaan omia kehitystavoitteita ja asettakaa myös joukkueissa joukkuekohtaisia tavoitteita. Aktiivisille joukkueille hyvä ja haastava tavoite voisi olla 10 % kulta-, 40% hopea- ja loput pronssimerkkejä tai lähelle sitä. Luonnollisesti tavoite on eri tavoin kootuissa ja eri periaattein toimivissa joukkueissa eri.

Taito kehittyy ennen kaikkea taitosuoristuksia jäljitellen ja niitä kavereiden kanssa kokeillen. Hyviä malleja voit löytää oman seurasi vanhempien junioreiden ja edustusjoukkueiden peleistä sekä tietenkin tv:n välityksellä.


Kohti omia ennätyksiä ja taitavaa pelaamista!
SUOMEN PALLOLIITTO, Marko Viitanen, Nuorisopäällikkö