Kesäkuun vapaaehtoistoimija

29.6.2015


Kesäkuun vapaaehtoistoimija on Sami Marjoniemi Mapa-08:n ja Kärsämäen tyttöjen joukkueenjohtaja.

 

Poikani Eetu aloitti 4 vuotiaana Nappulaliigassa 2012 kesällä ensin vuotta vanhempien joukkueessa MaPa07:ssa ja silloin kun tarvittiin vapaaehtoisia vanhempia niin aloitin pelinohjaajana. Alkutalvesta 2013 tyttöni Victoria aloitti Kärsämäki Littlestars:ssa. Alkuun hommat menivät lähinnä normaali vanhemman toimintanaja pelinohjaajana lasten peleissä.

Kesällä 2013 sitten suurin piirtein samaan aikaan päädyin 2 joukkueen joukkueenjohtajaksi, kun Kärsämäessä 2005 tytöt ja nuoremmat muodostivat oman joukkueen, jolle tarvittiin joukkueenjohtaja ja samaan aikaan perustimme Ollin kanssa MaPa08:n. Siitä eteenpäin olen ollut MaPa08:n sekä Kärsämäen tytöt 05 ja nuoremmat jojona ja lisäksi osallistunut valmennukseen apuvalmentajana molemmissa joukkueissa ja välillä puhallellut pelejä.

 

Sekä Kärsämäessä että MaPassa minulla on ollut onni toimia erittäin hyvien päävalmentajien (Sarin ja Ollin) ja aktiivisten vanhempien kanssa.

 

Lempijoukkueeni on Saksan maajoukkue, jota olen kannustanut jo vuoden 1982 MM-kisoista lähtien. Lisäksi tietysti TuNL Kärsämäen tyttöjä ja MaPa08 kannustan mahdollisuuksien mukaan.

 Haluaisin kannustaa vanhempia lähtemään mukaan vapaaehtoistoimintaan vaikka oma jalkapallotausta olisi hieman vaatimattomampikin sillä omatkin taidot (valmentajana, pelaajana, vanhempana) kehittyvät samalla ja aika nopeasti hommiin pääsee "sisälle".