Kuukauden vapaaehtoinen on Janette Johansson

27.3.2023

Janette Johansson, 2009-syntyneiden Kauppari-joukkueen joukkueenjohtaja

 
Ensi kosketukseni Turun Nappulaliigan jalkapallotoimintaan olen saanut Hannunniitun kentällä 1986 mimmiliigassa Tauno Sinkkosen valmennuksessa. Urani jalkapalloilijana jäi lyhyeksi ja paluu Nappulaliigan toimintaan tapahtui lasteni harrastuksen mukana. Oma aiempi urheilu- ja seuratoiminta on joukkuevoimistelun parista voimistelijana, valmentajana, tuomarina ja erilaisten tapahtumien ja toiminnan suunnittelu- ja järjestämishommista. Nämä ovat nyt tauolla ja olemme koko perheenä mukana Nappulaliigan toiminnassa. Nuorin poikani Uuno pelaa Kupittaa 2014 aluejoukkueessa, keskimmäinen poikani Arttu 2010-syntyneiden Kaupparissa ja vanhin poikani Konsta 2009-syntyneiden Kaupparissa, jossa toimin joukkueenjohtajana. Puolisoni Henkka vetää Kauppari-09 -joukkueelle oheisharjoituksia.

Olen toiminut joukkueenjohtajan tehtävissä kesästä 2021 alkaen. Joukkueenjohtajana vastaan toiminnan yleisestä organisoinnista. Tehtäviini kuuluu Nimenhuudon päivittäminen ja Taso-järjestelmän ylläpito. Toimin joukkueen yhteyshenkilönä joukkueen sisäisissä asioissa ja seuran sekä muiden sarjatasomme joukkueiden välillä. Lisäksi hoidan juoksevia asioista kuten ilmoittautumisia tapahtumiin, erotuomareita harjoitusmatseihin tai sali- ja kenttävarauksia. Joukkueen pelaajien vanhempia on mukana toiminnassa rahastonhoitajana, varustevastaavana, somevastaavana ja liveseurannan pitäjänä, joten yksin ei kaikesta tarvitse selvitä.


Hyvä joukkueenjohtaja mielestäni mahdollistaa valmentajien keskittymisen valmennustehtäviin ja hoitaa joukkueen muita toiminnan järjestämiseen liittyviä asioita. Keskustelu valmentajien kanssa on tärkeää.  Itse en osallistu joukkueen päivittäiseen toimintaan enkä käy kaikissa peleissä. Pelin jälkeen päävalmentaja Juha Rannikon kanssa käydyt keskustelut kuitenkin pitävät minut ajan tasalla pelin ja pelaajien kehittymisestä. Juhalla on aina positiivista kerrottavaa joukkueesta pelin lopputuloksesta välittämättä. Joukkue pelaa nyt kolmatta kautta korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla liigaa ja sijoittui viime elokuussa Palloliiton ikäluokan lopputurnauksessa neljännelle sijalle heti pääkaupunkiseudun joukkueiden jälkeen.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Olen Nappulaliigan vapaaehtoistoiminnassa tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut iloa arkeeni. Koen arvokkaaksi Nappulaliigassa tapahtuvan oman ja muiden vapaaehtoistyön, joka mahdollistaa laadukkaan urheiluharrastuksen lapsille ja nuorille kohtuullisin kustannuksin. Suuri osa joukkueemme pelaajista on ollut mukana joukkueen toiminnassa jo useita vuosia ja pelaajien kasvua ja kehittymistä pelaajina on hienoa saada seurata läheltä. Pelaajien vanhemmat ovat mukana kannustavalla otteella. Tässä porukassa on helppoa ja kivaa olla mukana!