Lokakuun vapaaehtoinen on Mika Itkonen

17.11.2023

Moi, olen Mika ja toimin TuNL UP United (2009) joukkueenjohtajana ja yhtenä valmentajista. Pojan aloitettua jalkapallon 5 vuotiaana Peltolan Panttereissa, aloitin itse ajautumisen mukaan tähän touhuun. Ensin ihan vain vanhempana kentän reunalla, sitten joku pyysi avuksi johonkin treeniin ja pian jo apuvalmentajaksi. Jossain kohtaa sain huomata valmentajien kadonneen ja oli mietittävä miten toiminta jatkuu ja eipä aikaakaan kun jo huomasin olevani valmentaja. Onneksi sain heti apuja hommaan, koska oma jalkapallokokemus rajoittuu lapsuuden yhteen nappulaotteluun. Jokusen vuoden jatkoimme Panttereissa ennen kuin pojat ja resurssit alkoivat olla siinä määrin vähissä, että yhdistyimme Uittamon Tornadojen kanssa ja syntyi UP United.


UP:n aika onkin sitten ollut menestyksekästä poikien harrastamisen kannalta. Ensin oli tietysti aluejoukkuevuodet, jonka jälkeen siirtyminen harrastejoukkueeksi. Harrastejoukkueeksi siirryttäessä saimme merkittäviä vahvistuksia Kupittaalta ja myöhemmässä vaiheessa myös Kaupparin haastejoukkueesta. Poikia onkin aina riittänyt melkein enemmän kuin joukkueeseen olisi mahtunutkaan ja lopettajat ovat olleet harvassa. Kentillä on saavutettu makeita voittoja ja kärsitty karvaita tappioita, yhdessä on kuljettu pitkä matka. On ollut ilo ja etuoikeus katsoa poikien varttumista ja kehittymistä pienistä pojista nuoriksi palloilijoiksi. Itse en jalkapallosta edelleenkään ole paljoa oppinut, mutta yhdessä tekemällä on aina pärjätty ja saatu tarjottua pojille mukava harrastus sopivan vakavasti yrittäen ja samalla liian vakavasti ottamatta. Siinä meidän mielestä homman idea ja vahvuus piileekin.


Työtähän tässä kaikessa on loputtomasti, välillä sitä ihmettelee onko tässä mitään järkeä. Sitten tulee se joku kova peli, jossa vastustaja kuvitteli voittavansa meidät helposti, mutta saakin poistua tappio niskassaan kotimatkalle. Tuollaisissa hetkissä voit nähdä sen hengen joukkueessa ja poikien kasvoilla, silloin näet ja tunnet sen merkityksen. Yksin tätä ei kuitenkaan jaksaisi, vaan kyllä toinen merkitystä luova asia on nimenomaan yhdessä tekeminen ja uudet ystävät, joten isot kiitokset meidän muille valmentajille; Lute, Maukka, Kristian ja Juho sekä myös rakkaan vihollisemme/yhteistyökumppanimme Linnan valmennukselle ja joukkuejohdolle.


Kiitos Mikalle hyvästä ja tärkeästä työstä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen parissa.