Reijo Pihl Nappula Cup 14.-15.10

14.2.2023

Turun Nappulaliigan viime syksyn harrastetason turnaus Nappula Cup oli jättimenestys. Jatkossa turnaus tulee kantamaan nimeä Reijo Pihl Nappula Cup turkulaisen valmentajalegendan mukaan. Turnaus pelataan 2014-2017 -syntyneiden sarjoissa 5v5 pelimuodolla.


Reijo Pihl Nappula cup pelataan taas lokakuussa Urheilupuiston yläkentällä. Upeassa urheilumiljöössä pelattava turnaus keräsi viime vuoden turnaukseen katetun katsomon täyteen kannustajia, joten tapahtuma oli varmasti ikimuistoinen kaikille osallistujille. Turnauksen hienoimmat hetket koettiin tietenkin pelikentillä mutta yhtä hienoja hetkiä koettiin katsomossa ja pelaajien toimesta kun turnausmitalien sekä tsempparipelaajien palkintojenjaot tapahtuivat täyden katsomon aplodein ja kannustushuutojen säestämänä.


Turnauksen nimeäminen Reijo Pihl Nappula Cupiksi lähti seuran halusta kunnioittaa ja arvostaa seuran pitkäaikaista, todellista turkulaista juniorivalmentejalegendaa, Reijo Pihliä elämäntyöstään lasten jalkapalloilussa. Reijon vuosikymmeniä kestänyt valmennusuraan on mahtunut tuhansia pelaajia ja vaikutuspiiriin tuhansia perheitä. Reijon  innostavassa ilmapiirissä ovat useat lapset innostuneet jalkapallosta ja jalkapallosta on tullut elämän mittainen matka. Osalla tämä matka on vienyt ammattilaiskentille ulkomaille ja A-Maajoukkueen avaukseen

- tärkeintä on, että lapsi rakastuu palloon. Silloin pallosta tulee niin mielenkiitoinen, että sen kanssa on kiva harjoitella ja pelata myös vapaa-ajalla pihalla ja koulun välitunneilla. Vain pallon kanssa leikkimällä voi kehittyä teknisesti ja mitä teknisempi pelaaja, sitä hauskempaa sen pallon kanssa touhuaminen on. Pelaaja käskee palloa eikä toisinpäin, toteaa Reijo.


- Seuralle oli helppo päätös nimetä turnaus Reijon mukaan. Reijohan on turkulaisessa nappulaikäisten jalkapalloillussa itsessään jo käsite ja tuttu hahmo kentän aitojen sisä- ja ulkopuolella. Reijo on omalla persoonallaan ja valmentajana saanut lapset ottamaan jalkapallon lajina omakseen. Reijo on ollut tärkeä palanen turkulaisessa jalkapalloilussa ja olemme ylpeitä voidessamme kunnioittaa Reijoa nimeämällä turnauksen hänen mukaansa, sanoo TuNL seurakoordinaattori Miika Weckman.