Vastine Turun Sanomien kirjoitukseen.

10.2.2023

9.2.2023 julkaistu Turun Sanomien juttu antaa melko ikävän sekä väärän kuvan seuramme toiminnasta.


Somessa keskusteluryhmässä alkaneeseen keskusteluun teimme aiemmin vastineen. Keskustelu koski yksittäisen aluejoukkueen toimintaa ja ihmetystä aiheutti seuran toimintamaksun lisäksi kk-maksu, jolla joukkue kattaa ulkopuolisen valmentajan matkakulut sekä joukkueen kuluja. Asia on käyty läpi kyseisen joukkueen toimihenkilöiden kanssa. Avaamme nyt myös suoraan edellä mainitun vastineen Teillekin, jotta tiedätte, missä asiasta on kysymys. Alla Turun Nappulaliigan vastine somekirjoitteluun.


Toivottavasti tämä selkeyttää asiaa, mikäli se on aiheuttanut ihmetystä.


"Täällä ja muualla somessa käydyssä keskustelussa on faktuaalisia virheitä, joten on hyvä avata asiaa.


Turun Nappulaliiga toimii pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ympäri Turkua asuinalueilla ja siksi olemme yksi kaupungin edullisimpia sekä helpoiten lähestyttäviä harrastuksia turkulaisille lapsiperheille.


Pääsääntöisesti ja perinteisesti joukkueiden toimihenkilöt löytyvät pelaajien vanhemmista.


Täällä viitattu joukkue on reilun vuoden ollut liki täysin ilman toimintaa, koska vanhemmat eivät syystä tai toisesta ole pystyneet osallistumaan toimintaan. Viime kesänä toiminta oli loppua pieneltä joukkueelta täysin. Poikkeuksellisesti tässä yksittäistapauksessa joukkueen vanhemmat lähestyivät ulkopuolista valmentajaa, jonka lapsi ei siis pelaa tässä joukkueessa, ja kysyivät, tuleeko valmentajaksi korvausta vastaan, jotta lapsilla olisi harrastus lähellä kotia ja he pääsivät valmentajan kanssa yhteisymmärrykseen.


Turun Nappulaliigassa kulukorvaukset ym. rahaliikenne kulkevat seuran tilin kautta, josta viranomaiset saavat ne tietoonsa ja toiminta on läpinäkyvää. Kaikesta Turun Nappulaliigan toiminnasta voi kysyä suoraan puhelimitse ja seuran työntekijöiltä.


Turun Nappulaliigan kaikki toiminnassa olevat joukkueet löydät osoitteesta https://www.turunnappulaliiga.fi/joukkueet/


Uusia joukkueita perustetaan keväällä 2023 2015-2017 -syntyneille tytöille ja pojille."