Nappulaliiga haluaa olla jatkossakin Turun johtava kasvattajaseura

7.3.2019

kuva: Jani Mesikämmen
kuva: Jani Mesikämmen


Nuorten vapaa-ajan ympäristön ja jalkapallon ruohonjuuritason haasteiden muuttuessa Turun Nappulaliiga aikoo pysyä muutoksen tahdissa. Seuran tuore päivitetty strategia tiivistyy yhteen suureen päämäärään: Turun Nappulaliiga haluaa jatkossakin olla Turun alueen johtava kasvattajaseura. Se tarkoittaa toiminnan konkreettista kehittämistä kaikilla osa-alueilla.

Vaikka Länsi-Suomen piirin pelipassimäärät ovat kokonaisuudessaan laskeneet selvästi, Turun Nappulaliigan harrastajamäärä on viime ajat pysynyt entisellään. Suotuisan kehityksen ylläpitämiseksi olennainen strateginen tavoite on tarjota kiinnostavaa ja tasalaatuista kilpailutoimintaa kaikissa ikäluokissa ja eri tasoilla. Siksi TuNL:n perinteisen ytimen, seuran oman kilpailutoiminnan tulevaisuutta pohditaan jatkuvasti. Toisaalta strategia linjaa, että laadukkaan toiminnan ylläpitäminen edellyttää seuran valmennuslinjan kirkastamista ja lukuisten valmentajiemme osaamisen kehittämistä tai jopa valmennustoiminnan uudelleenorganisoinnin tarpeen pohtimista.

Turun Nappulaliigan perinteiseen aluetoimintaan kohdistuu jatkuvia muutospaineita toimintakentän muuttuessa. Lähivuosien strategisia tavoitteita ovatkin aluetoiminnan perusmallin pohtiminen sekä toimivat ratkaisut alati kasvavan valmentajatarpeeseen. Turun Nappulaliigan keskeinen tavoite on edelleen tarjota jokaiselle pelaajalle innostava harrastus mahdollisimman lähellä kotia ja ennen kaikkea kullekin harrastajalle sopivalla tasolla. TuNL-ikäluokkien jatkaessa perinteisten aluejoukkuevuosien jälkeenkin seura haluaa rakentaa entistä selkeämmän pelaajapolun aina vanhimpiin juniori-ikäluokkiin saakka.

Olennaisia toimintakentän muutoksia koko jalkapalloväelle on tarve parantaa harrastusolosuhteita. Eräs Turun Nappulaliigan strategisista tavoitteista pitkällä aikavälillä on luoda sellaiset olosuhteet, että kaikki seuran harrastajat pääsevät ympäri vuoden harjoittelemaan joko halli- tai keinonurmiolosuhteissa. Se tarkoittaa sekä omien kenttäolosuhteiden kohentamista että kunnallisten kenttäresurssien käyttöön liittyvää aktiivista edunvalvontaa.

Sisäisen kehittämisen ohella seuran strategia linjaa, että Turun Nappulaliiga haluaa olla vakavasti otettava yhteistyökumppani eri suuntiin niin urheilullisesti, poliittisesti kuin taloudellisestikin.

”Turun Nappulaliiga kehittää seuratoimintaansa laaja-alaisesti, voimakkaasti muuttuneessa toimintaympäristössä. Suurena ohjaavana tavoitteena on vaikuttaa siihen, että lapset ja nuoret kasvaisivat mukaan liikunnalliseen elämäntapaan. Kehittämällä seuramme toimintaa kaikilla toiminta-alueilla uskomme pystyvämme tarjoamaan jokaiselle pelaajallemme laadukkaan pelaajapolun aina nappula-iästä A-junioreihin saakka. Seuran johtokunta on tehnyt paljon töitä viimeisen vuoden aikana, ja päivittänyt kaikki strategiset toimintansa”, toteaa TuNL:n puheenjohtaja Mikko Högerman.