Liikuntatilojen käytännöt - sisäliikuntatilat 2019-2020

24.7.2019

Uusi sisäliikuntakausi on pian jälleen alkamassa. Tässä kootusti tärkeimpiä käytäntöjä liikuntatilojen varattuihin vuoroihin liittyen. Olethan yhteydessä suoraan meihin kaikissa mieltäsi askarruttavissa asioissa. Autamme sinua mielellämme. Kerrothan myös, jos sinulla on vinkkejä ja ideoita, miten mielestäsi käytäntöjä voisi kehittää. Tavoitteenamme on, että liikuntatilojen varauksiin ja arkeen liittyvät rutiinit toimisivat tulevina vuosina entistä paremmin kaikkien käyttäjien näkökulmasta.

 

Liikuntatilojen avaimet

 

Sisäliikuntatilojen avaimien luovutus syksyn vakiovuoroille aloitetaan ma 12.8. Avaimet haetaan Liikuntapalvelukeskukselta arkisin klo 8.15-16 välisenä aikana.

 • Vuorojen vastuuhenkilö hakee keskitetysti tarvittavat liikuntatilojen avaimet. Hänen on tarvittaessa mahdollista valtuuttaa sähköpostitse toimitettavalla ”valtakirjalla” toinen henkilö noutamaan avaimet: liikunta.varaukset@turku.fi.
 • Vuorojen vastuuhenkilö ilmoittaa sähköpostitse viimeistään neljä arkipäivää ennen avainten toivottua noutopäivää, kuinka paljon avaimia tarvittaisiin ja mihin tiloihin: liikunta.varaukset@turku.fi. Näin voimme tehdä avaimet valmiiksi hakua varten. Tämä koskee erityisesti seuroja, jotka lainaavat yli kymmenen avainta.
 • Avaimet kirjataan vuorojen yhteyshenkilön nimiin. Yhteyshenkilö on vastuussa avaimien palautuksesta määräpäivään mennessä. Kauden aikana tapahtuvasta yhteyshenkilön mahdollisesta tietojen muutoksesta ilmoitetaan viipymättä asiakaspalveluun: liikunta.varaukset@turku.fi.
 • Yleinen käytäntö on, että avaimet palautetaan viimeistään kolme viikkoa vuorojen päättymisen jälkeen. Koko talvikauden kestävien vakiovuorojen avainten palautuspäivä on 5.6.2020. Tämä kirjataan myös noudon yhteydessä allekirjoitettavaan lainaussopimukseen.
 • Myöhässä palautetuista, kadonneista tai rikkimenneistä avaimista veloitetaan 70 euron maksu per avain. Tavoitteena on, että emme joutuisi lähettämään yhtään laskua myöhässä palautetuista avaimista.

Varattujen vuorojen peruutuskäytännöt (TÄRKEÄ!)

 • Varattu vuoro perutaan aina, kun sitä ei aiota käyttää.
 • Vuorot perutaan ensisijaisesti suoraan Timmi-varausjärjestelmässä. Poikkeuksellisesti vuoron voi perua myös sähköpostitse: liikunta.varaukset@turku.fi.
 • Yksittäinen vuoro on mahdollista tarvittaessa antaa käyttöön oman seuran sisällä myös toiselle joukkueelle/ryhmälle – tästäkin muutoksesta ilmoitetaan sähköpostilla: liikunta.varaukset@turku.fi. Kolmannelle osapuolelle vuoroa ei saa antaa. Peruutustapauksissa huomioimme inhimillisesti mm. huippu-urheilulle ominaiset yksittäiset nopean aikataulun muutokset, äkilliset sairastapaukset ja play off -kauden vaikutukset vuoroihin.
 • Vuorot voi perua maksutta viimeistään neljä vuorokautta ennen kyseistä vuoroa. Alle neljä vuorokautta ennen perutuista vuoroista veloitamme kaksinkertaisen tilavuokran aikuisten maksuryhmän mukaisesti. Käyttämättömistä vuoroista, joita ei ole peruttu, perimme 1.8.19 alkaen kolminkertaisen tilavuokran aikuisten maksuryhmän mukaan. Tapahtumia varten tehdyt vuoronvaraukset tulee perua viimeistään neljä viikkoa ennen tapahtumaa.
 • Miksi?
  • Käyttämättömien perumattomien vuorojen hinnaston päivityksellä pyrimme siihen, että vuorot, joita ei aiota käyttää, saataisiin halukkaiden liikkujien käyttöön. On hyvin harmillista, että varattuja vuoroja ei peruta silloin, kun niitä ei tarvita. Toivomme tämän hinnaston muutoksen kannustavan käyttäjiä peruuttamaan vuoronsa tarvittaessa, jotta rajallisten tilojemme todellinen käyttö olisi tehokkaampaa. Tavoitteena on, että emme joutuisi lähettämään yhtään laskua käyttämättä jääneistä vuoroista.

Yöajan hinnoittelu +30 %

 • Jos tapahtuman varaus kestää liikuntapaikan aukioloaikoja pidempään tai vastaavasti alkaa ennen, kuin liikuntapaikka avataan, veloitetaan aukioloaikojen ulkopuoliselta ajalta +30 % tilavuokra. Periaate on käytössä kaikilla liikuntapaikoilla.
 • Korotus koskee todellista aikaa, jolloin tilaa käytetään – ei esim. yötä kahden tapahtumapäivän välissä, jolloin tilassa ei ole ketään.
 • Miksi?
  • Pyrimme tällä muutoksella kannustamaan tilojen varaajia tehokkaampaan ajankäyttöön tapahtumaa rakennettaessa ja purettaessa. Lisäksi huomioimme tällä korotuksella henkilökunnan tarvittavan lisätyöpanoksen liikuntapaikan normaalien aukioloaikojen ylittävään aikaan.

Liikuntarannekkeiden väri

 

Turkulaisten seurojen alle 20-vuotiailla urheilijoilla ja valmentajilla on käytössään Kilpuri-rannekkeet. Kilpuri on seurarannekkeiden hallintajärjestelmä, jonka avulla seura itse vastaa jäsentensä voimassa olevista rannekkeista sekä rannekkeiden tarvittavista päivityksistä. Kilpuri-rannekkeet ovat käytössä Kupittaan urheiluhallissa, Liikuntakeskus Alfassa ja Impivaaran uimahallissa. Liikuntalautakunnan 02/2018 päätöksen mukaan Turun kaupungin liikuntapalveluiden käytössä olevien rannekkeiden värit tullaan yhtenäistämään, jotta myynti-, lataus- ja valvontatyö saadaan sujuvammaksi. 1.10.2020 alkaen kaikkien seuratoiminnassa käytössä olevien rannekkeiden tulee olla väriltään punaisia. Tämä koskee sekä Kilpuri-rannekkeita että yli 20-vuotiaiden käyttäjien rannekkeita. Yksityishenkilöillä on käytössään mustat liikuntarannekkeet. Lisätietoja Kilpuri-rannekejärjestelmästä ja seurarannekkeiden päivityksestä saat verkkosivuiltamme (linkki alla) sekä asiakaspalvelustamme: liikunta.varaukset@turku.fi.

 

Hyödyllisiä linkkejä

Olethan aina tarvittaessa yhteydessä meihin, kun asiasi liittyy tavalla tai toisella liikuntatiloihin ja/tai -vuoroihin. Olemme täällä sinua varten.

 

Aurinkoista kesän jatkoa!

 

Ystävällisin terveisin,

Annakaisa

 

Turun kaupunki / Åbo stad

Liikuntapalvelukeskus, Asiakaspalvelu / Idrottscentral, Kundservice

Blomberginaukio 4, 20720 Turku / Blombergs plan 4, 20720 Åbo

Puh. / Tfn 02 2623 232

Avoinna ma-pe klo 8.15-16 / Öppet Må-Fre kl. 8.15-16

liikunta.varaukset@turku.fi

Info: www.turku.fi/liikuntavuorot

Varauskalenteri / bokningskalender: timmi.turku.fi > selaile tilavarauksia -> Liikuntapalvelut