Vetoomus teille, hyvät turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat

26.8.2021

Hyvää alkanutta syksyä arvoisa seuratoimija!

 

Lämmin kiitos tähänastisesta toiminnasta koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Vastuullisella toiminnalla mahdollistetaan, että pystymme jatkamaan toimintaa Turun kaupungin liikunta- ja urheilupaikoilla sekä yhdessä välttämään tiukemmat rajoitukset. Meillä kaikilla on yhteinen tahto pitää liikunta- ja urheilupaikat avoinna.

 

Tämänhetkinen tilanne vaatii toimenpiteitä kaikilta seurojen toimijoilta. Harrastajien, valmentajien, ohjaajien ja sidosryhmien ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.

 

Vetoamme Teihin, että pidetään jatkossakin kiinni yhteisistä pelisäännöistä ja varmistatte seurassanne selkeät ja vastuulliset toimintatavat pandemian taltuttamiseksi.

 

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat avoinna varausten mukaan, mutta vapaita kenttiä voi käyttää ilman varausta. Ottelut ja tapahtumat ovat edelleen sallittuja järjestää ja harjoitukset saavat jatkua sisä- ja ulkoliikuntapaikoilla ilman henkilörajoituksia. Ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneet ovat avoinna, kunhan muistetaan noudattaa turvaetäisyyksiä. Huomioittehan, että aikuisten harjoitusten sisältö tulee suunnitella niin, että lähikontakteja vältetään lajeissa, joissa kontaktit ovat pitkäkestoisia, esimerkiksi kamppailulajit, kun sisätiloissa on yli 10 henkilöä ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Suosittelemme seurojen toimivan samojen käytänteiden mukaisesti, mikäli toimintaa on yksityisissä liikuntatiloissa.

 

Sisätiloissa ja uimalaitoksissa edellytämme, että yli 20-vuotiaiden toiminnassa tulee huomioida turvaetäisyydet ja kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Suosittelemme, että kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa: auloissa, katsomoissa, käytävillä sekä WC- ja pukuhuonetiloissa. Ohjaajien ja valmentajien suositellaan käytettävän maskia ohjaustilanteissa mahdollisuuksien mukaan. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä keneltäkään, joka ei voi terveydentilansa vuoksi maskia käyttää. Huoltaja päättää lapsen kasvomaskin käytöstä.

 

Ohessa ohjeet ja suositukset turvallisen toiminnan järjestämiseen ja viimeisimmät liikunnan koronauutiset voi tarkistaa sivuilta: www.turku.fi/liikunta/korona

 

Kiitos yhteistyöstä ja voimia syksyyn!

 

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari, markus.kalmari@turku.fi, p. 040 033 4453 Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi, p. 040 595 3682