Helmikuun vapaaehtoiset ovat Marja ja Jarkko.

1.3.2022

Marja ja osa T08-09 joukkueen pelaajista.
Marja ja osa T08-09 joukkueen pelaajista.

Kuukauden vapaaehtoisten muistaminen otetaan taas käyttöön ja ensimäiset palkitut ovat Marja Poskiparta ja Jarkko Knuutinen.

Useita vuosia seurassamme toimineet vapaaehtoisemme Marja ja Jarkko avaavat uudestaan meidän vapaaehtoisten muistamiset. Marja toimii tällä hetkellä useamman joukkueen mukana TuNL T07-09 ja TuNL T13-14 pohjoisen joukkueenjohtajana sekä MaPa2014 rahastonhoitajana.

Jarkko puolestaan pyörittää yksin koko Hirvensalon 2013 -ikäluokkaa toimien mm. valmentajana, joukkueenjohtajana ja rahastonhoitajana.

 

1. Minkä joukkueen toiminnassa olette mukana?

 

Marja: Tällä hetkellä toimin TuNL T07-09 ja TuNL T13-14 pohjoisen joukkueenjohtajana sekä MaPa2014 rahastonhoitajana. Päättyneellä kaudella 2021 toimin lisäksi MaPa2010 rahastonhoitajana ja loppuajan myös joukkueenjohtajana.

Jarkko: Hirvensalo 2013

 

2. Mikä sai mukaan lähtemään toimintaan?

 

Marja: Vanhin tyttäreni aloitti jalkapallon harrastamisen Nappulaliigassa eskari-ikäisenä v. 2014. Vuonna 2015 perustettiin 2008 syntyneiden tyttöjen oma joukkue, johon minut värvättiin mukaan. Ensin rahastonhoitajaksi ja myöhemmin joukkueenjohtajaksi. Pikkusisarukset ovat seuranneet isosiskon jalanjäljissä Nappulaliigaan, ja oli itsestään selvää, että haluan olla mukana myös heidän joukkueidensa toiminnassa.

Jarkko:Oman pojan jalkapalloharrastus

 

3. Mikä on parasta toimihenkilönä olemisessa?

 

Marja: Parasta on nähdä lasten ilo ja riemu treeni- ja pelikentillä. On myös ollut upeaa seurata lähietäisyydeltä lasten lajitaitojen kehittymistä. 

Jarkko: Kun näkee lasten kehittyvän ja onnistuvan futarina

 

4. Terveiset muille toimihenkilöille?

Marja:Olkaa ylpeitä tekemästänne työstä ja tsemppiä kaikille tulevaan pelikauteen!

Jarkko: Muistakaa pitää aktiivisesti yhteyttä muiden alueiden toimihenkilöihin, saa mukavaa vertaistukea!

 

5. Rohkaisun sanoja toimihenkilöiksi haluaville?

 

Marja: Joukkuetoiminta ei pyöri ilman aktiivisia vanhempia, eli matalalla kynnyksellä mukaan toimintaan! Aina ei ole välttämätöntä hypätä mukaan heti syvään päähän, vaan toiminnassa voi olla mukana pienemmälläkin panoksella. Kysy rohkeasti joukkueen toimihenkilöiltä, että tarvitsevatko he apua toiminnan pyörittämisessä. Itsellänihän ei esimerkiksi ole minkäänlaista jalkapallotaustaa, vaan vuodet seuratoiminassa ovat opettaneet yhtä sun toista. Ja toimistolta saa kyllä koulutusta ja hyviä vinkkejä! On ensiarvoisen tärkeää turvata se, että lasten harrastaminen ei kaadu siihen, että joukkueessa ei ole aktiivisia vanhempia mukana toiminnassa. 

Jarkko: Toimihenkilönä oleminen on erittäin antoisaa ja pääsee ihan eri tavalla kokemaan asioita myös oman lapsen kanssa kun on tiiviisti toiminnassa mukana. Kentällä lasten kanssa touhutessa mukavasti muut asiat unohtuvat.