Kesän ja loppukauden tunnelmia.

2.1.2023

20009 syntyneiden edustusjoukkue Eerikkilässä heinäkuussa.
20009 syntyneiden edustusjoukkue Eerikkilässä heinäkuussa.

Kauden 2022 nyt päätyttyä on hyvä hieman kurkata mitä kaikkea meidän seurassa on tapahtunut kesäkuun jälkeen. Pelaajamäärä on suuressa nousussa verrattuna kauteen 2021.

Heinäkuussa valtaosa joukkueista vietti kesälomaa ja osa treenasi sekä kävi turnauksissa eri puolella Suomea.

 

Elokuussa P2009 edustusjoukkue osallistui oman ikäluokkansa SM-lopputurnaukseen Eerikkilässä. Joukkue pärjäsi kiitettävästi saavuttaen 4. sijan Suomen kovimpia joukkueita vastaan! Onnittelut koko joukkueelle, toimihenkilöille ja vanhemmille.

 

P2007 edustusjoukkue voitti syyskierroksella oman Etelä Liigan karsintasarjansa ja lunasti paikan ikäluokkansa SM-lopputurnaukseen. Oulussa pelatussa turnauksessa TuNL saavutti hienosti 12. sijan. Onnittelut koko joukkueelle ja taustajoukoille.

 

- pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen toiminta kantoi hedelmää 2009 – ja 2007 -ikäluokissa. Hienoa nähdä, että määrätietoisella harjoitelulla pelaajat ja joukkueet ovat kehittyneet ikäluokkiensa kärkikastiin. Joukkueiden toimihenkilöt ovat myös hoitaneet joukkueen asioita upeasti sitoutuen, joka on auttanut luomaan pelaajille ja joukkueelle hyvän ympäristön kehittyä. Kumpikin joukkue on toiminut tiiviillä ja motivoituneella ryhmällä ja P2009 etsiikin lisää tavoitteellisia kilpatason pelaajia ryhmäänsä. Joukkue pelaa ensi kaudellakin korkeinta mahdollista sarjatasoa, Etelä Liigaa, sanoo toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen.

 

Elokuun aikana käynnisteltiin myös 2015 ikäluokan edustusjoukkueen toimintaa. Avoimista katsastuksista joukkueen toimintaan valittiin aluksi 24 pelaaja. Joukkueen alkutaival on sujunut mainiosti.  Joukkueen vastuuvalmentaja toimii Toni Casagrande.

 

Syksyn puolella pelattiin seuran sisäiset turnaukset, joissa meidän pelaajiemme vanhemmat pääsivät mittelemään paremmuudesta ja toimiston kahvihuoneen kehumisoikeuksista. Isät kilpailivat Iskä Cupin voitosta ja äidit tavoittelivat Leidi Cupin voittoa. Tänä vuonna Hannuniitun isät pääsivät juhlimaan voittoa tasaisessa sarjassa. Leidi Cupin asetelman teki mielenkiintoiseksi Pohjolan poisjäänti tämän vuotisesta turnauksesta. Maratontaulukon kärkijoukkueen loistaessa poissaolollaan oli varmaa, että tänä vuonna saamme uuden mestarin. Leidi Cupin voitti sensaatiomaisesti turnauksessa debytoineet Hirvensalon äidit.

- Iskä ja Leidi Cup ovat meidän pelaajiemme vanhemmille tarkoitettu kivat hyvänmielen turnaukset. Alueiden vanhemmat muodostavat joukkueet ja pelaavat toisia alueita vastaa, ihan niin kuin heidän lapsensakin. Nyt on jo hyvä alkaa vähän suunnittelemaan ensi syksyn turnausjoukkueiden muodostamista, vinkkaa Mäkinen.”

 

Turun Nappulaliiga järjesti lokakuun puolessa välissä historian ensimmäisen Nappula Cupin. Kaksi päiväisessä turnauksessa lauantaina pelasivat 2013-2014 syntyneet tytöt sekä pojat ja sunnuntaina olivat vuorossa 2015-2016 ikäluokkien tytöt ja pojat.

 

– Nappula Cup haluttiin järjestää, jotta meidän aluejoukkueemme pääsisivät pelaamaan myös muita seuroja vastaa. Turnaus kasvoi 48 joukkueen tapahtumaksi, joista noin puolet olivat meidän joukkueitamme ja puolet ulkopuolisia seuroja. Urheilupuiston Yläkenttä oli upea paikka järjestää turnaus, kun saatiin lapsia neljälle kentälle pienelle kentälle samanaikaisesti. Vapaaehtoiset jäsenemme pyörittävät buffettia sekä arpajaisia sekä olivat muina toimitsijoina. Ilman näitä vapaaehtoisia emme olisi saaneet turnausta kasaan. Myös Turun kaupungille iso kiitos maalien siirtämisestä Terveystalo Areenalta urheilupuistoon sekä kenttien piirtämisestä”, kertoo seura koordinaattori Miika Weckman.

 

- Nappula Cup oli ehdottomasti yksi hienoimmista tapahtumista, jonka olemme viime vuosina järjestäneet. Turnauksen aikana yläkentän katsomo oli täynnä katsojia ja se on todella harvinaista. Hienoimmat hetket taidetiin kokea palkintojenjaossa, kun katsomo oli täynnä väkeä ja tsempparit kävivät noutamassa palkintonsa kuulutusten kera täyden katsomon taputtaessa, kertoo valmennuspäällikkö Pauli Koski tyytyväisenä.

 

Naisten joukkue aloitti toimintansa nyt syksyllä. Toiminta rakentuu viime keväällä aloitetun Naisten Futiskerhon rakentamalle vakaalle pohjalle. Uudet harrastajat ovat tervetulleita toimintaan mukaan.

 

Valmentajakoulutustakin on jatkettu aktiivisesti kesän ja syksyn aikana. Valmentajia on koulutettu runsaasti sekä Palloliiton että seuran sisäisillä teemakoulutuksilla.

 

- koulutustoiminta tulee jatkumaan aktiivisena myöskin kaudella 2023. Pitkän aikavälin tavoitteena tulee olla, että jokaisella nappulaliigan pelaajalla koulutettu valmentaja. Seura tulee panostamaan entistä enemmän koulutusten markkinointiin vapaaehtoisillemme ja näin saada lisää valmentajia koulutuksiin mukaan. Paremmat valmentajat tarkoittavat vielä parempaa toimintaa kentällä ja näin ollen vielä parempia pelaajia. Toivoisimme myös meidän omilta valmentajilta toiveita koulutusten teemoista, sanoo valmennuspäällikkö Koski.