Pelaamistapapalaverin antia

26.4.2007

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma vieraili Turun Nappulaliigan pelaamistapapalaverissa. Samassa tilaisuudessa kerrottiin myös TOK-yhtymän ja TuNL:n välisestä yhteistyösopimuksesta ja julkistettiin TuNL:n valmennuslinja. Valmennuslinjan ja Toimintakertomuksen kaudelta 2006 löydät PDF-tiedostoina Materiaalisalkusta.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma Turun Nappulaliigan vieraana

Turkulaisen jalkapalloseura FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma vieraili Turun Nappulaliigan pelaamistapapalaverissa 25.4.2007. Dragtsma kertoi näkemyksiään juniorivalmentamisesta.

”It´s all about winning!”

 Mistä jalkapallossa on kyse? Lapsille pelissä on kyse voittamisesta, maalinteosta.

 ”T.I.C”

 Jalkapallossa tarvittavat taidot Dragtsma tiivisti kolmeen kirjaimeen:

T.I.C – Technical skills – Insight - Communications

tekniset taidot – pelikäsitys – kommunikaatio

 Jalkapallon pelitilanteet Dragtsma tiivisti neljään eri tilanteeseen: 1) pallo on omalla joukkueella, 2) pallo on vastapuolella 3) pallo on voitettu omalle joukkueelle 4) pallo on menetetty vastapuolelle. Näissä tilanteissa toimintamahdollisuudet ovat joko hyökkääminen tai puolustaminen.

 ”How to make them better players”

 Juniorivaiheessa Dragtsman mukaan kaikkein tärkein harjoitettava ovat tekniset taidot. Kaikki mitä jalkapallossa tapahtuu myöhemmissä vaiheissa, rakentuu hyvän teknisen perusosaamisen varaan. Hyvällä organisoinnilla ja suunnittelulla Dragtsman mukaan isommankin ryhmän ohjaaminen onnistuu melko vaivattomasti. Yksinkertaisimmillaan harjoitukset voi organisoida neljän rastin toiminnaksi, joissa harjoitetaan syöttöä, laukaisua, pallonhallintaa (kikkailu) ja pelaamista.

Pelimuodoksi nappulaliiga-ikäisille Dragtsma suositteli 4v4 –pelejä: näin lapset saavat paljon pallokosketuksia, ja pelissä on pelaamisen tuntu.

Pelaamalla kehittyy pelikäsitys, ja pelaajat saavat kaipaamaansa voittamisen ja maalinteon tunnetta. Dragtsma korosti että pallon kesyttämisessä on nuorimmille nappulaliigalaisille aivan tarpeeksi tekemistä, siksi harjoituksissa on tapahduttava mahdollisimman paljon asioita pallon kanssa. Ohjaajan tehtävänä on opastaa oikeaan suoritukseen.

Tärkeimmät nappulaliigaikäisillä harjoitettavat tekniset taidot ovat Dragtsman mukaan

syöttö, kuljetus, haltuunotto ja 1.kosketus.

 ”Enjoyment – pure soccer”

Dragtsma nosti esiin myös lasten keskinäisten pihapelien merkityksen.

Nappulaliigaikäisten on saatava nauttia harrastuksestaan. Valmentajan on kyettävä puhumaan lapsille tavalla, jota lapset ymmärtävät ja valmentajan on kyettävä säilyttämään lasten pelaamisen ilo. Sillä juuri pienimpien pelaajien peleissä Dragtsma näkee intoa ja jalkapalloa puhtaimmillaan.

 

Turun Nappulaliiga on tehnyt yhteistyösopimuksen TOK-yhtymän kanssa

 Turun Nappulaliiga on solminut bonus-yhteistyösopimuksen TOK:n kanssa.  Jokaisella nappulaliiga-perheellä on mahdollisuus liittyä bonusjärjestelmään, joka kerryttää perinteisen perheelle tulevan bonuksen lisäksi myös koko Nappulaliigalle yhteistä bonusta. Kertyvää tuottoa voidaan käyttää vaikkapa pelaajien harjoitusolosuhteiden parantamiseen.

Lisätietoja tulossa sivuillemme!

 

Turun Nappulaliigan valmennuslinja julkistettu

Turun Nappulaliigan valmennuslinja on tarkoitettu lasten ohjaajille ja valmentajille apukeinoksi valmennuksessa. Voit hakea oman kappaleesi toimistolta.